VIDEO Momentul când ucrainenii lovesc o navă cheie a ruşilor cu o dronă maritimă kamikaze

Serviciile de securitate şi marina ucrainene au afirmat că au folosit o navă fără pilot, cunoscută sub numele de dronă maritimă, pentru a distruge o navă în portul rusesc Novorossiysk de la Marea Neagră.

3862 afișări
Imaginea articolului VIDEO Momentul când ucrainenii lovesc o navă cheie a ruşilor cu o dronă maritimă kamikaze

Ucraina spune că a distrus nava rusă Olenegorsky Gornyak printr-un atac cu o dronă maritimă / Nava este una cheie pentru operaţiunile ruse din Marea Negră

Serviciile de securitate şi marina ucrainene au afirmat că au folosit o navă fără pilot, cunoscută sub numele de dronă maritimă, pentru a distruge o navă în portul rusesc Novorossiysk de la Marea Neagră.

Nava Olenegorsky Gornyak, de 112 metri lungime, din Flota de Nord a Rusiei, care a fost folosită pentru a transporta trupe şi echipamente militare în porturile ucrainene ocupate, a fost declarată de oficialii de la Kiev ca fiind suficient de avariată pentru a fi scoasă din acţiune.

Afirmaţia a fost făcută în timp ce au apărut imagini atât cu o navă de război rusă înclinându-se pe o parte, cât şi cu  drona ucraineană care se deplasează spre navă şi apoi o loveşte în centrul ei. Imaginile nu au putut fi verificate în mod independent.

"Ca urmare a atacului, nava Olenegorsky Gornyak a înregistrat daune grave şi în prezent nu îşi poate desfăşura misiunile de luptă", a declarat sursa. "Toate declaraţiile ruseşti despre un "atac respins" sunt false", au declarat ucrainenii pentru Reuters.

Olenegorsky Gornyak este o navă mare de debarcare din clasa Ropucha, proiect 775, construită de Uniunea Sovietică în anii '70, cu o capacitate de a transporta o încărcătură de 450 de tone şi 25 de transportoare blindate de personal.

Are un echipaj de aproximativ 100 de persoane şi este una dintre cele trei nave de debarcare care se află în permanenţă în Marea Neagră de când Rusia a început războiul în februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici