Vladimir Putin propune amnistie totală persoanelor care îşi repatriază capitalul în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a propus joi, în cadrul discursului său anual privind starea naţiunii, acordarea amnistiei totale persoanelor care îşi repatriază capitalul în Rusia, relatează agenţia Sputnik în pagina electronică.

337 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin propune amnistie totală persoanelor care îşi repatriază capitalul în Rusia

Vladimir Putin propune amnistie totală persoanelor care îşi repatriază capitalul în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Propun să introducem amnistia totală pentru repatrierea capitalurilor în Rusia. Totală. Să o facem acum, o dată", a afirmat Putin, adăugând că legalizarea banilor şi proprietăţilor în Rusia "va oferi garanţii legale solide" persoanelor cu bunuri în zone off-shore.

"Sunt convins că trebuie să întoarcem definitiv pagina off-shore-urilor din istoria economiei şi ţării noastre", a precizat el.

Propunerea lui Purin, considerată solidă de investitori, ar putea rezolva parţial dificultăţile cu care se confruntă economia Rusiei din cauza sancţiunilor internaţionale. Repatrierea capitalurilor, în urma măsurii propuse de Putin, ar putea contribui la consolidarea rublei, diminuând presiunile interne asupra sectorului financiar rus.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici