Video Gândurile lui Cristoiu: Conducătorul trebuie să dea un semnal de îmbărbătare. La noi, inclusiv Iohannis, spune că va fi jale/ Bătrânii au voie seara să plimbe câinii. Dar cu copiii ce facem?

  • Ion Cristoiu: Ordonanţa este de un comic absolut: spune că nu avem voie mai mult de 3 persoane pe stradă, dar în maşină da
  • Ion Cristoiu: Bătrânii au voie seara să plimbe câinii. Dar cu copiii ce facem?
  • Ion Cristoiu: E nevoie de un singur om pentru administrarea crizei. Acela este preşedintele
  • Ion Cristoiu: Conducătorul trebuie să dea un semnal de îmbărbătare. La noi, inclusiv Iohannis, spune că va fi jale
2840 afișări

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că ar trebui ca toată comunicarea să fie condusă de şeful statului Klaus Iohannis, iar acestea să dea semnale pozitive, nu să descrie doar scenarii îngrozitoare. În emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, analistul a vorbit şi despre noua ordonanţă militară.

Redăm idelile principale:

Despre Ordonanţa militară nr.4

Ordonanţa păstrează o diferenţiere. Eu am învăţat că nu există diferenţiere în democraţie între oamenii de o anumită etnie, vârstă, sex. În consecinţă, a introduce într-o ordonanţă militară chiar şi lucruri pozitive este crearea unei dicriminări din punct de vedere psihologic.

O mare problemă la această vârstă este activitatea. Peste tot se încearcă activarea acestei categorii de vârstă, pentru că nimic nu te omoară mai mult decât conştiinţa inutilităţii şi statul acasă.

Când îmi spui că la 72 de ani sunt mai tembel decât unul de 30, eu trebuie să iau măsuri de a mă proteja împotriva mea, păi mă protejez şi fără să mă oblige statul să stau în casă. Dacă pentru toată popuţaţia sunt măsuri, le respectăm cu toţii. Mai ales această chestie mizeră moral, “vă obligăm pentru că noi vă apărăm de voi înşivă”.

Ordonanţa este de un comic absolut pentru că a precizat că nu avem voie mai mult de 3 persoane pe stradă, în grup. Dar dacă suntem într-o maşină, putem fi şi 30, nu ne infectăm.

Bătrânii au voie seara să plimbe câinii. Eu am o întrebare fundamentală, câinii pot fi scoşi pentru că ei nu pot sta în casă. Dar cu copiii ce facem? Nu ar trebui să fie introdusă posibilitatea de a fi scoşi copiii pe stradă? Bănuiesc că e un coşmar, pentru că la 5, 6,7, 8 ani, a ţine în casă un copil e mai rău decât un dulău, simte nevoia de a ieşi.

În România s-a ivit o afacere, toată lumea caută să aibă câini, se închiriză, se dau de la unul la altul. Trebuiau luate măsurile de la început.

Cred că, în legătură cu bătrânii, următoarea fază este să ne pună cătuşe pentru că potrivit filosofiei lor, noi bătrânii suntem idioţi şi noi o să ne ducem mâna la gură şi ne infectăm chiar şi în cameră fiind.

Despre comunicarea autorităţilor

În toate ţările lumii, cu excepţia României, există o persoană, fie preşedintele, fie şeful guvernului, care şi-a asumat comunicarea publică

În asemenea împrejurări, este nevoie de un centru unic de comandă. Că unul răspunde, face, îmbărbătează. E nevoie de un singur om pentru că acum administrarea crizei nu poate fi împărţită pe felii. Arafat administrează Urgenţa, Vela- poliţia, altul testele. Nu. toată administrarea pe felii trebuie să fie într-un tot. Administrarea crizei trebuie să treacă la un politician, adică la şeful statului

Cum face Trump, în fiecare seară, la o oră, în prime-time, apare şeful statului înconjurat de specialişti, şeful statului spune câteva cuvinte şi asigură naţiunea.

În felul acesta, se dă un semnal cel mai important, ca peste tot, de încredere în autorităţi. Conducătorul trebuie să dea un semnal cel mai important, de îmbărbătare. <<Domnule, suntem într-un război>>. La noi, toţi, inclusiv Iohannis, spun că va fi jale, va fi şi mai rău. De ce să îmi spună mie?

Nu, trebuie să spună <<vine un moment greu, dar batem virusul>>.

Nevoia lor de a fi vedete îi face să fie prăpăstioşi şi atunci ei parazitează şi mai tare ţara. Spune o lună, nu una...şapte, altul 2 ani. E un atentat la siguranţa naţională. Trebuie să dai sentimentul că se termină. În aceste vremuri este o chestiune de supravieţuire a naţiei semnalul de optimism Trebuie să dai semnalul că o să baţi, o să treacă, o să fie o victorie.

Acest lucru nu poate fi făcut decât de Klaus Iohannis. El are misiunea de a uni naţiunea, s-a terminat cu ciuma roşie, nu a făcut nicio videoconferinţă cu liderii opoziţiei. Nu am văzut făcând o conferinţă publică cu ONG- urile care răspund, primarii din principalele oraşe.

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban,  între ei doi trebuie să decidă cine să preia administrarea crizei. Klaus Iohannis este la Cotroceni şi vine şi Ludovic Orban şi îşi vâră capul în poză, face conferinţă Iohannis şi apoi vine Orban. Până acum ni se spunea că Iohannis e jupânul. Toată această fragmentare a comunicării este dezastruoasă.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici