Video Jurnal de mamă la Trieste: „Ne dăm întâlnire la geam, ne citim poveşti şi, în sfârşit, ne cunoaştem”

  • Restricţiile de circulaţie le dau italienilor ocazia să petreacă mai mult timp în familie
  • Italienii socializează cu vecinii la geam şi le citesc poveşti copiilor
  • Smărăndiţa Voicu Brandmayr, o româncă stabilită la Trieste, îţi arată cum face faţă izolării
433 afișări

Poate ţi se pare greu de crezut, dar pandemia de coronavirus are şi părţile ei bune... În toată lumea, oamenii sunt nevoiţi acum să stea în case, să-şi restrângă activitatea şi cercul de prieteni. Mulţi dintre noi am fost nepregătiţi pentru acest noul stil de viaţă, dar, încet-încet, descoperim cum să facem lucrurile altfel.

Iată exemplul Smărăndiţei Voicu Brandmayr. Locuieşte la Trieste, în nord-estul Italiei, alături de soţul ei, Enrico, şi de fiica lor de trei ani şi jumătate, Lorelei.

Îţi povesteşte cum restricţiile de circulaţie şi izolarea au schimbat complet viaţa lor de familie... dar nu neapărat în rău.

În această carantină am descoperit că putem să stăm împreună mai mult decât credeam. Am descoperit prietenii lui Lorelei de la grădiniţă şi ne dăm întâlnire cu ei pe geam şi ne citim poveşti şi în sfârşit ne cunoaştem.”

„Sunt multe lucruri frumoase care se întâmplă în perioada asta aici în Italia, chiar dacă nu putem să ieşim afară. Oamenii se adună, ies pe geam, împart reţete şi învaţă să trăiască mai aproape unul de celălalt.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici