Video Miron Cozma s-a prezentat la procesul intentat statului

Procesul în care Miron Cozma a dat în judecată statul român a fost amânat de Curtea de Apel Bucureşti, pentru 25 ianuarie 2008, pentru că atât Parchetul, cât şi avocatul fostului lider al minerilor din Valea Jiului, au depus, la termenul de vineri, motivele pentru care au făcut contestaţii.

1 afișare

Noul termen, de la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor, a fost stabilit pentru a permite fiecăreia dintre părţi să ia la cunoştinţă motivele celuilalt de contestare a deciziei instanţei inferioare.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma s-a prezentat, vineri dimineaţă, la procesul intentat statului pentru reîncarcerarea sa şi perioada de detenţie executată ca urmare a anulării ordinului de graţiere din decembrie 2004, prezenţa sa în instanţă fiind posibilă ca urmare a acceptului dat de Poliţie.

"Nu am nevoie de banii statului. Doar nu o să iau bani de la bugetul de stat ca să mă îmbogăţesc", a spus Cozma.

"Este o situaţie jenantă să fac puşcărie pe latură penală şi pe civil să fiu nevinovat. S-a încălcat legea, abuziv, în ceea ce mă priveşte. În timp de zece ani am avut timp să învăţ Codul penal. L-am studiat bine, încât nu mai sunt secrete. Sunt nevinovat şi am să vă dau un exemplu: evenimentele din 91 sunt de domeniul fantasticului. Am fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani şi jumătate şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 63 de ani. Care este logica ? Cât de incompetenţi au putut fi acei judecători ? Am fost acuzat de foarte multe lucruri. În 91, Procuratura Militară a finalizat ancheta cu scoaterea mea de sub urmărire penală, după care, printr-un ordin din zona lui Iliescu, s-a reluat dosarul de către un colonel pe nume Trandafir, pentru subminarea puterii în stat. Infracţiunea de subminare a puterii în stat nu a existat în Codul de procedură penală în 91. Am mai fost acuzat pentru infracţiuni la calea ferată. Dar aceasta se aplică lucrătorilor de cale ferată. Ce catastrofă a avut loc la Căile Ferate în 91. Niciuna! Pentru aceasta mi-au dat 14 ani. Apoi am mai fost acuzat pentru infracţiunea prezenţă la serviciu în stare de ebrietate. Pentru asta mi-au dat zece ani. Sunt nevinovat, conform uzanţelor juridice", a adăugat acesta.

După punerea sa în libertate, Cozma, care are interdicţie să intre în Bucureşti şi Petroşani pe o perioadă de cinci ani, a cerut Poliţiei, în 7 decembrie, să i se permită intrarea în Capitală în 14 decembrie, pentru că trebuie să se prezinte la un proces, într-o cauză civilă. Poliţia Capitalei a acceptat cererea, Cozma urmând să intre în oraş la ora 8:00 şi să plece imediat după încheierea şedinţei de judecată.

Cozma a afirmat că există o decizie a Curţii Europene de la Strasbourg privind încălcarea dreptului la circulaţie, astfel că intenţionează să conteste măsura impusă de instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici