Trecutul celor 4 poliţişti arestaţi pentru moartea lui George Floyd: unul dintre ei este sociolog licenţiat, altul criminalist aflat în a patra zi de muncă

  • Moartea lui George Floyd (46 de ani) a provocat proteste violente în peste 40 de oraşe americane
  • Derek Chauvin este poliţistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de 8 minute
  • J. Alexander Kueng, Thomas Lane şi Tou Thao sunt ceilalţi 3 poliţişti arestaţi
9941 afișări
Imaginea articolului Trecutul celor 4 poliţişti arestaţi pentru moartea lui George Floyd: unul dintre ei este sociolog licenţiat, altul criminalist aflat în a patra zi de muncă

Trecutul celor 4 poliţişti arestaţi pentru moartea lui George Floyd: unul dintre ei este sociolog licenţiat, altul criminalist aflat în a patra zi de muncă

Cei patru poliţişti implicaţi în incidentul din Minneapolis care a dus la moartea lui George Floyd (46 de ani) şi care a stârnit proteste masive şi violente în Statele Unite riscă şi 40 de ani de închisoare. Ei au fost reţinuţi şi vor fi judecaţi pentru crimă de gradul 2.
 
Unul dintre ofiţeri era la doar a treia patrulă şi este licenţiat în sociologie. Un altul a absolvit cu o licenţă în criminalistică, notează CNN.

CINE SUNT POLIŢIŞTII IMPLICAŢI ÎN MOARTEA LUI GEORGE FLOYD

1. Derek Chauvin

Derek Chauvin are 44 de ani şi este considerat a fi cel care a provocat moartea lui Floyd, după ce a stat timp de 8 minute cu genunchiul pe gâtul bărbatului de culoare.
 
Chauvin este acuzat de crimă de gradul 2.
 
Chauvin susţine că nu a intenţionat să îi facă rău lui George Floyd şi că bărbatul s-a opus arestării.
 
Derek Chauvin se află în detenţie la Minnesota Department of Corrections Facility din Oak Park, iar autorităţile au fixat o cauţiune de 1 milion de dolari pe numele său.
 
De-a lungul celor 19 ani în care a activat în Poliţie, Chauvin a fost reclamat de 18 ori, însă doar 2 au fost încheiate cu penalizări disciplinare.
 
Unul dintre cele două incidente marcate în dosarul său s-a petrecut în 2007, când a scos cu forţa o femeie din maşina ei, a bagat-o pe bancheta din spate a maşinii de poliţie pentru că aceasta depăşise viteza regulamentară cu 10 mile pe oră.
 
Pe de altă parte, în dosarul lui Chauvin există recomandări privind decorarea cu o medalie pentru implicarea în alte incidente. El a împuşcat un bărbat care a îndreptat o armă de foc - carabină - asupra unor ofiţeri.
 
Înainte să între în Poliţie, Chauvin a fost militar în armata americană.

2. J. Alexander Kueng

Acesta are 26 de ani şi este unul dintre ofiţerii care l-au restricţionat pe Floyd. Este acuzat de complicitate la omor de gradul 2, iar autorităţile au fixat o cauţiune de 1 milion de dolari pe numele său.
 
Kueng este absolvent de sociologie la Universitatea din Minnesota şi lucra în Poliţie din februarie 2019. A fost cadet până în decembrie, apoi a devenit poliţist "cu acte".
 
Kueng nu avea nicio reclamaţie pe numele său, iar avocatul său a notat că a fost repartizat ca discipol al lui Chauvin. El se afla la a treia intervenţie.
 
În dosarul lui Kueng scrie că a lucrat ca agent de securitate pentru Macy's şi că este cunoscător al limbii ruse.

3. Thomas Lane

Lane are 37 de ani şi, la fel ca J. Alexander Kueng, este acuzat de complicitate la omor de gradul 2.
 
Acesta a intrat în poliţie în februarie 2019 şi nu avea niciun istoric privind plângerile pe numele său. Se afla în doar a patra sa zi de muncă din postura de poliţist, după promovarea de la cadeţi.
 
Thomas Lane are o licenţă în criminalistică, obţinută la Universitatea din Minnesota în 2016.
 
A mai lucrat înainte ca ofiter asistent şi apoi ofiţer de probaţiune la un centru de detenţie juvenilă.
 
Lane a mai fost barman şi agent de vânzări, potrivit CV-ului depus în momentul aplicării pentru un post în poliţie. A mai fost voluntar pentru integrarea tinerilor somalezi în comunitate şi, notează CNN, avea rolul de a-i ajuta pe aceştia la discipline precum matematica şi alte ştiinte exacte.

4. Tou Thao

Thao are 34 de ani şi a fost şi el de faţă fără să intervină. Este acuzat de complicitate la crimă de gradul 2. A fost şi el plasat în detenţie, cu o cauţiune de 1 milion de dolari.
 
Tou Thao era poliţist din 2012 la Minneapolis Police Department.
 
A avut 6 reclamaţii, dintre care una în curs de anchetă. Celelalte 5 au fost închise fără sancţiuni disciplinare.
 
Înainte de a deveni ofiţer de poliţie, Thao a fost agent de securitate şi trainer la McDonalds. A studiat la Noth Hennepin Community College şi a studiat pentru o diplomă în domeniul legii, dar nu a absolvit.
 
Tou Thao vorbeşte limba Hmong, a unei minorităţi din statul Minnesota.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici