Albă ca zăpada şi Frumoasa adormită, două cazuri de prinţese Disney agresate sexual. Teoria unui profesor universitar

Kazue Muta, un profesor de la Osaka University, a scris un întreg articol despre cazul unui om care a fost arestat după ce a sărutat într-un tren o femeie adormită. Ce a scris aceasta pentru a-şi susţine punctul de vedere a uimit lumea academică,

2691 afișări
Imaginea articolului Albă ca zăpada şi Frumoasa adormită, două cazuri de prinţese Disney agresate sexual. Teoria unui profesor universitar

Albă ca zăpada şi Frumoasa adormită, două cazuri de prinţese Disney agresate sexual. Teoria unui profesor universitar

Făt Frumos din poveştile copilăriei nu este ceea ce pare a fi. 

Kazue Muta, profesor la Universitatea Osaka, a afirmat că anumiţi prinţi de basm sunt mai puţin romantici decât ni s-a inoculat, întrucât ei realizează de fapt "acte sexuale obscene cvasi-compulsive asupra unui partener inconştient".

Academicianul feminist şi autorul cărţii "Şefule, iubirea aceasta este hărţuire sexuală!" spune, citat de Fox News, că prinţii din poveşti precum Albă ca Zăpada şi Frumoasa Adormită sunt portrete ale agresiunii sexuale.

În decembrie, Kazue Muta a relatat despre un caz real în care un bărbat a fost arestat pentru că a sărutat o femeie care dormea ​​într-un tren.

"Când te gândeşti raţional la Albă ca Zăpadă şi la Frumoasa Adormită, poveşti care spun despre o" prinţesă trezită prin sărutul unui prinţ ", acestea descriu de fapt un atac sexual asupra unei persoane inconştiente", a explicat ea.

"S-ar putea să crezi că distrug fantezia tuturor, dar aceste povestiri promovează violenţa sexuală şi aş vrea ca toţi să fie conştienţi de acest lucru".

Anul trecut, o mamă a ţinut prima pagină a ziarelor după ce a cerut ca Frumoasa Adormită să fie scoasă din curriculumul şcolar al fiului său din cauza "mesajului său sexual inadecvat". Sarah Hall s-a plâns că povestea îi învaţă pe copii că este acceptabil să săruţi o femeie care nu este conştientă.

"Cred că este o chestiune specifică în povestea Frumoasa Adormită despre comportamentul sexual şi consimţământul", a declarat ea pentru Newcastle Chronicle.

Criticile dezvoltate pe marginea unor basme clasice au determinat dezbateri asupra faptului dacă nu cumva unele dintre cele mai îndoielnice portrete ale romantismului au nevoie de o actualizare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici