Doi câini ai Jandarmeriei, aniversaţi de Ziua Naţională. La ce sunt folosiţi Samir şi Zuzi. VIDEO

Doi câini ai Jandarmeriei Bucureşti s-au născut de 1 Decembrie şi au fost, duminică, vedete printre „colegii” lor. Samir, în vârstă de 5 ani, şi Zuzi, care a împlinit 2 ani, au făcut poze cu zeci de oameni care au venit la Parada de la Arcul de Triumf.

905 afișări
Imaginea articolului Doi câini ai Jandarmeriei, aniversaţi de Ziua Naţională. La ce sunt folosiţi Samir şi Zuzi. VIDEO

Doi câini ai Jandarmeriei Bucureşti, aniversaţi de Ziua Naţională

Samir şi Zuzi sunt s-au bucurat de două ori, de 1 Decembrie: o dată pentru că au participat la parada militară, şi o dată pentru că e ziua lor de naştere. În restul timpului, Samir este câine de urmărire, iar Zuzi intervine în stări conflictuale pentru a restabili ordinea.

„Seniorul împlineşte 5 ani, Samir. Domnişoara Zuzi, care împlineşte 2 ani, e proaspăt venită din şcoală. Este un ciobănesc melinois. Sunt diferiţi nu numai prin aspect şi rasă, ci şi prin pregătire, prin specializare. Samir este un căţel de urmărire, iar Zuzi, care stă destul de blândă, cloceşte ceva, este un căţel de restabilire după stări conflictuale şi intervenţie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ajutant Marie Alexandru Daniel, de la Jandarmeria Bucureşti.

Jandarmul a povestit că ambii căţei sunt disciplinaţi şi în mod punctual şi la comanda conducătorului execută acţiuni de restabilire a ordinii publice la orice înseamnă meciuri, manifestări de mare amploare, care devin sau pot deveni violente.

Samir, de exemplu, are capacitatea de a simţi, prin marcă de miros, orice s-a pierdut şi a fost folosit în activitatea infracţională, iar el descoperă sursa, traseul şi implicit făptuitorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici