EROU LA 13 ANI: Cum şi-a salvat un adolescent colegii de şcoală după ce şoferului autobuzului în care se aflau i s-a făcut rău - VIDEO

Un elev de 13 ani a devenit erou în SUA, după ce şi-a salvat colegii de la o tragedie. El a sărit să preia volanul autobuzului de şcoală, după ce a văzut că şoferul a pierdul controlul autovehiculului.

1387 afișări
Imaginea articolului EROU LA 13 ANI: Cum şi-a salvat un adolescent colegii de şcoală după ce şoferului autobuzului în care se aflau i s-a făcut rău - VIDEO

EROU LA 13 ANI: Cum şi-a salvat un adolescent colegii de şcoală după ce şoferului autobuzului în care se aflau i s-a făcut rău

Jeremy Wuischick mergea la şcoală, alături de alţi 15 colegi, în localitatea Milton, Washington, când a realizat că ceva nu este în regulă, scrie Daily Mail.

“Am ştiut că este ceva grav, pentru că şoferul arăta ciudat, părea că are un atac sau că se sufocă, scotea zgomote ciudate. Ochii lui erau bulbucaţi, stătea pe spate şi dădea din mâini. M-am ridicat, am apucat volanul, am tras dreapta şi am luat cheile din contact. În final, autobuzul s-a oprit. A fost destul de înspăimântător”, a povestit băiatul, care le-a strigat apoi colegilor să apeleze numărul de urgenţă 911.

Un alt elev din clasa a şaptea, Johnny Wood, i-a sărit în ajutor lui Jeremy şi a încercat să-i acorde primul ajutor şoferului.

Din înregistrarea video se poate observa că deşi erau speriaţi, copii au acţionat cu calm şi nu şi-au pierdut firea.

Jeremy a declarat, ulterior, că a acţionat din instinct. "Totul s-a întâmplat foarte rapid şi nu a fost ca în filme când toată lumea ţipă. Mi-am amintit că am citit într-o carte despre eroi că dacă reuşeşti să scoţi cheile din contact maşina se opreşte şi asta am făcut”, a mai povestit Jeremy.

Şoferul a fost transportat la spital în stare foarte gravă.

Autorităţile locale au anunţat că Jeremy va fi recompensat pentru fapta sa. "Băiatul a făcut ce trebuia şi vom face ceva pentru el. Copilul merită cu siguranţă să fie recompensat", a declarat Bill Rhodes, şeful poliţiei din Milton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici