Francezii au rămas fără condimentul lor favorit, din cauza căldurii din Canada

Un val de căldură în Canada – cel mai mare producător mondial de seminţe de muştar – a provocat lipsa drastică a condimentului preferat al Franţei: muştarul de Dijon.

5468 afișări
Imaginea articolului Francezii au rămas fără condimentul lor favorit, din cauza căldurii din Canada

Condimentul favorit al Franţei, muştarul de Dijon, este greu de găsit în această perioadă, iar pe rafturile supermarketurilor există afişe care îi avertizează pe norocoşii care îl mai găsesc că pot cumpăra o singură bucată.

Valul de căldură din Canada, principalul producător mondial de seminţe de muştar, este de vină pentru lipsa drastică care durează de luni de zile în Franţa.

Canada furnizează aproximativ 80 la sută din seminţele de muştar folosite de producătorii francezi de condiment picant, restul provenind în principal din Burgundia.

Dar seceta a redus recolta canadiană la jumătate în 2021.

Acum, producătorii francezi de muştar îşi propun să stimuleze producţia acasă, în Burgundia.

"Este foarte important să creştem această cotă, astfel încât să putem face faţă riscurilor meteorologice care diferă de la o ţară la alta", a declarat pentru AFP Luc Vandermaesen, preşedintele Asociaţiei Muştarului din Burgundia, un grup industrial.

Regiunea Dijon este renumită pentru seminţele sale de muştar încă din Evul Mediu, dar producţia a fost decimată de dăunători, deoarece substanţele chimice folosite pentru a le distruge au fost interzise.

Producţia a scăzut, între anii 2017 şi 2021, de la 12.000 de tone la 4.000 de tone.

În iunie, producătorii locali au fost îndemnaţi să dubleze suprafaţa plantată cu seminţe de muştar, până la 10.000 de hectare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici