Începutul Holocaustului: Imagini impresionante din primele lagăre de concentrare - GALERIE FOTO

O serie de fotografii impresionante din Germania anilor '30 arată condiţiile în care trăiau primele victime din lagărele de concentrare ridicate după numirea lui Adolf Hitler în funcţia de cancelar, în 1933.

12372 afișări
Imaginea articolului Începutul Holocaustului: Imagini impresionante din primele lagăre de concentrare - GALERIE FOTO

Începutul Holocaustului: Imagini impresionante din primele lagăre de concentrare - GALERIE FOTO (Imagine: www.vintag.es)

Fotografiile, publicate pe site-ul Vintage Everyday, reprezintă o cronică vizuală a vieţii de zi cu zi din primele tabere de concentrare pentru evrei ridicate în februarie 1933, imediat după ce Hitler a devenit cancelar.

Nu este cunoscut cu exactitate locul în care au fost făcute aceste fotografii, dar astfel de lagăre fuseseră construite atunci în Oranienburg, Esterwegen, Dachau şi unul pentru femei în Lichtenburg, Saxonia, scrie Daily Mail.

Heinrich Himmler, liderul SS, a fost desemnat de Hitler în 1934 pentru a organiza administrarea taberelor de concentrare într-un sistem. Organizarea, structura şi practica dezvoltate la Dachau între 1933 şi 1934 au devenit un model pentru sistemul lagărelor naziste, extins ulterior, între 1938 şi 1939.

GALERIE FOTO

Până la invadarea Poloniei de către Germania, în septembrie 1939, existau şase tabere de concentrare în aşa numitul Reich: Dachau, Sachsenhausen, Buchenwald, Flossenbürg, Mauthausen, în Austria, şi Ravensbrück, pentru femei.

Începutul celui de-al doilea Război Mondial a transformat lagărele în teritorii unde autorităţile SS îi puteau elimina pe cei pe care conducerea nazistă îi considerau inamici şi ca aparţinând unor rase inferioare, precum romii şi evreii.

Au fost construite camere de gazare în majoritatea taberelor de concentrare, printre care Mauthausen, Sachsenhausen şi Auschwitz. O astfel de încăpere a fost construită mai târziu la Dachau, fără să fie folosită vreodată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici