Iris va susţine un concert de relansare, pe 4 decembrie, la Sala Palatului

Trupa Iris va susţine un concert de relansare, în noua formulă - cu Toni Şeicărescu solist -, pe 4 decembrie, de la ora 19:30, la Sala Palatului din Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nelu Dumitrescu, liderul trupei.

417 afișări
Imaginea articolului Iris va susţine un concert de relansare, pe 4 decembrie, la Sala Palatului

Iris va susţine un concert de relansare, pe 4 decembrie, la Sala Palatului (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Nu este doar un concert, ci un amplu eveniment de relansare a trupei", a spus Nelu Dumitrescu despre concertul pe care trupa îl va susţine pe 4 decembrie la Sala Palatului.

Până atunci, formaţia - în formula Valter Popa (chitară), Ion "Nelu" Dumitrescu (baterie), Doru "Boro" Borobeică (bas), Toni Şeicărescu (voce) şi Relu Marin (clape) - va susţine mai multe spectacole în ţară, primul dintre acestea urmând să aibă loc duminică, la Iaşi.

"După concertele din ţară ne vom retrage în studio pentru a imprima noul single. Vom mai lansa, până la sfârşitul anului, două noi piese şi vom începe înregistrările la noul album Iris cu Toni Şeicărescu solist", a mai spus Nelu Dumitrescu.

Cântăreţul Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, a părăsit formaţia, fiind înlocuit, din 3 septembrie, de Toni Şeicărescu, potrivit unui anunţ postat pe site-ul oficial al trupei, în data de 28 august.

Toni Şeicărescu este cunoscut pentru colaborarea sa cu formaţia Direcţia 5.

Decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa Iris i-a uimit pe membrii formaţiei, după cum a declarat, pe 28 august, pentru MEDIAFAX, Nelu Dumitrescu. "Am rămas toţi surprinşi. Îl cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat într-o zi şi ne-a spus că nu mai vrea să cânte", a declarat atunci Nelu Dumitrescu. "A spus că în ţara asta nu se poate cânta aşa, că el are nevoie de bani mulţi şi că nu e mulţumit de ce câştigă", a mai spus bateristul.

Nelu Dumitrescu a declarat că alegerea de a-l înlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Şeicărescu a fost luată în urma votului unanim al membrilor rămaşi în trupă. "Toţi s-au gândit la el, pentru că este un fan Iris", a spus Dumitrescu. "Iris nu este nici formaţia mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia", a adăugat Nelu Dumitrescu.

Totodată, Nelu Dumitrescu a subliniat faptul că este pentru a treia oară când Cristi Minculescu părăseşte trupa Iris. În 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca să cânte cu o altă formaţie, Voltaj, dar s-a întors. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 1990, când Minculescu a plecat în Elveţia, dar a revenit în Iris.

De cealaltă parte, Cristi Minculescu a negat motivele invocate de foştii săi colegi de trupă. "Decizia nu a fost luată în mod spontan şi eu m-am mirat că am ajuns în postura de a decide să părăsesc trupa. Nu are nicio legătură cu băieţii din trupă, are legătură cu vremurile pe care le trăim şi cu degradarea morală care ne înconjoară în momentul de faţă în România anului 2012. Pot fi foarte multe interpretări... am avut şi eu visele mele, dorinţele mele dintre care unele s-au împlinit şi altele nu. Una peste alta, din 3 septembrie nu mai sunt la Iris", a declarat Cristi Minculescu într-un interviu acordat Rock FM.

El a mai spus că nu intenţionează să se retragă din muzică şi a precizat că fanii Iris nu mai sunt atât de mulţi câţi erau înainte. "Fanii ăia nu au umplut stadionul naţional, dar asta e altă discuţie. Ne aducem aminte numai când e bine, nu şi când e rău (…) Asta nu înseamnă că mă retrag din muzică şi s-a înţeles, băieţii au înţeles greşit faptul că m-ar fi deranjat starea financiară. Sigur că banii îţi fac viaţa mai uşoară, dar ăsta e ultimul motiv, pur şi simplu au fost foarte multe motive mici", a mai spus Minculescu.

Ultimul concert al trupei Iris cu Cristi Minculescu a avut loc pe 2 septembrie, în curtea Castelului Banffy din comuna clujeană Bonţida.

"Aceasta a fost Iris pentru voi în această seară, aş vrea să mulţumesc băieţilor cu care am petrecut atâta amar de vreme, lui Nelu, lui Boro, lui Valter, lui Relu, vouă, pentru suportul moral de-a lungul timpului, soţiei mele, Rodi - te iubesc -, şi lui Dumnezeu pentru că a trimis-o să mă salveze. Vă mulţumesc din inimă, vă mulţumesc foarte mult, să fiţi sănătoşi şi iubiţi, pa", le-a spus Cristi Minculescu, la sfârşitul concertului, celor câteva mii de fani prezenţi la eveniment.

Iris a sărbătorit 35 de ani de carieră la sfârşitul lunii iunie, printr-un concert care a avut loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, la care a fost invitată şi Felicia Filip. Noul album - "Iris - O lume doar a lor - 35 de ani" - a fost lansat cu ocazia show-ului aniversar.

Una dintre cele mai longevive şi iubite formaţii româneşti, trupa Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii şi jumătate.

Decoraţi cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, în faţa a peste 9 milioane de oameni, în peste 5.000 de concerte. În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existenţă pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în faţa a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat.

Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vânzările albumului "Cei ce vor fi" şi discul de platină pentru albumul "Maxima", fiind premiaţi şi în faţa publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna susţinut la Teatrul Naţional Bucureşti. Tot în 2008, Romanian Music Awards a consemnat alte două premii câştigate de Iris: Best Live şi Best Rock - "Cei ce vor fi".

După transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu în 2009, pe 6 iunie al aceluiaşi an, Iris şi-a făcut prima apariţie la Romanian Music Awards, pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Acesta a fost un preambul pentru concertul de revenire susţinut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în Capitală, în faţa a peste 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată şi "Integrala Iris", un box set cuprinzând întreaga discografie a trupei. Anul 2010 a însemnat lansarea albumului Iris "12 Porţi", marcată printr-un concert la Sala Palatului din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici