Monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa va putea fi vizitat virtual 24 de ore din 24, inclusiv noaptea

O cameră video de înaltă rezoluţie şi un sistem de iluminat performant vor face posibil ca monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa să fie vizitat online 24 de ore din 24, inclusiv noaptea, proiectul aparţinând Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

739 afișări
Imaginea articolului Monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa va putea fi vizitat virtual 24 de ore din 24, inclusiv noaptea

Monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa va putea fi vizitat virtual, online, şi noaptea (Imagine: Mediafax Foto)

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva va inaugura, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cadrul evenimentului "Noaptea Muzeelor”, un proiect prin intermediul căruia turiştii vor putea vizita virtual 24 de ore din 24 monumentul Ulpia Traiana Sarmizegetusa, accesând link-ul www.mcdr.ro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit managerului Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Liliana Țolaș, o cameră video de înaltă rezoluţie şi un sistem de iluminat performant au fost montate în incinta monumentului Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

“Turiştii vor putea vizita virtual fosta capitală a Daciei Romane începând de sâmbătă noaptea, când va fi inaugurat proiectul. Din resursele noastre am montat un sistem video online ce permite transmiterea în timp real pe Internet a imaginilor de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, în special din zona Amfitreatului. Sistemul de iluminat este realizat cu ajutorul a 26 de reflectoare cu tehnologia LED”, a spus Ţolaş.

Potrivit acesteia, Noaptea Muzeelor va fi marcată la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva cu demostraţii de lupte daco-romane, paradă şi prezentare de costume, un concert de jazz în aer liber. De asemenea, turiştii vor putea învăţa să tragă cu arcul, să arunce suliţa sau vor putea urmări cum se sculptau în trecut oasele sau se confecţionau diferite obiecte de vestimantaţie din piele la ateliere interactive.

De asemenea, piesa de teatru “Taina Mănăstirii” va fi pusă în scenă în Sala Şemineului din clădirea Magna Curia.

"Noaptea Muzeelor" va fi marcată şi la Castelul Corvinilor din Hunedoara, unde vor avea loc lupte între cavaleri, iar domniţele vor dansa pe muzică medievală. Tot la Castelul Corvinilor va avea loc un concert al trupei Arhaica şi un spectacol de muzică şi lumini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici