O creştină, condamnată la moarte pentru blasfemie, ACHITATĂ de Curtea Supremă din Pakistan | VIDEO

Asia Bibi, o femeie creştină din Pakistan, condamnată la moarte pentru blasfemie în anul 2010, a fost achitată miercuri de Curtea Supremă de la Islamabad, decizie criticată de lideri islamişti radicali şi care ar putea duce la izbucnirea de proteste violente, informează agenţia Associated Press.

2165 afișări
Imaginea articolului O creştină, condamnată la moarte pentru blasfemie, ACHITATĂ de Curtea Supremă din Pakistan | VIDEO

O creştină, condamnată la moarte pentru blasfemie, ACHITATĂ de Curtea Supremă din Pakistan | VIDEO (Imagine: Christian News Journal)

Ea a fost acuzată de blasfemie în urma unei altercaţii în 2009, care a izbucnit după ce două femei de religie musulmană au refuzat să bea apă din recipientul folosit de o persoană creştină. Bibi a fost acuzată că l-ar insultat pe profetul Mahomed în cursul altercaţiei.

Subiectul blasfemiei este un subiect extrem de delicat în Pakistan, unde un simplu zvon de blasfemie poate provoca incidente violente şi chiar linşarea presupuşilor responsabili.

Salman Taseer, guvernatorul provinciei Punjab, care şi-a manifestat susţinerea pentru Bibi şi a criticat folosirea abuzivă a legilor privind blasfemia, a fost asasinat, în anul 2011, de una din gărzile sale de corp. Asasinul, executat prin spânzurare pentru crima comisă, este considerat un martir de către islamiştii radicali şi milioane de oameni au vizitat un altar ridicat pentru el în apropiere de Islamabad.

Autorităţile pakistaneze au sporit măsurile de securitate la bisericile din toată ţara.

La scurt timp după decizia Curţii Supreme, sute de protestatari s-au adunat la Karachi, Peshawar şi alte oraşe din Pakistan, şi au blocat temporar o şosea ce leagă localitatea Rawalpindi de capitala ţării, Islamabad.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici