- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (09.01.2014, 13:57)
- Gabriel Burete
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Record european: Cum arată podul suspendat la cea mai mare altitudine din Europa - FOTO, VIDEO
Elveţienii au inaugurat un pod pietonal pe muntele Titlis, la o înălţime de aproape 3.000 de metri, doborând astfel recordul pentru cea mai mare altitudine la care este situat un pod suspendat în Europa.
2121 afișări

Cum arată podul suspendat la cea mai mare altitudine din Europa - FOTO, VIDEO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Podul pietonal de pe muntele Titlis conduce clasamentul podurilor suspendate din Europa din punct de vedere al altitudinii la care sunt amplasate, anunţă bbc.co.uk.
Situat la o înălţime de aproape 3.000 de metri, podul, care are o lungime de 98 de metri şi o lăţime de doar un metru, nu este recomandat celor care se tem de înălţimi. Pentru pasionaţii muntelui însă, priveliştea este spectaculoasă. Podul este suspendat la aproape 500 de metri deasupra gheţarului Titlis, iar în zilele senine, se vede până în Italia, Germania, sau Austria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BBC renunță la TikTok pe telefoanele mobile ale companiei. De ce a luat această decizie
-
Explozie de furie în Franţa: proteste în toată ţara, în contextul respingerii moţiunilor de cenzură
-
Proiectul MApN care viza personalul civil din subordine a fost retras
-
Stolojan, la RFI: Sunt categoric împotriva ideii ca PSD şi PNL să meargă împreună în alegeri
Construcţia podului s-a dovedit a fi problematică, din cauza condiţiilor meteo, dar şi a dificultăţii transportării materialelor. "A durat aproape cinci luni. A trebuit să urcăm toate materialele până la 3.000 de metri. De cele mai multe ori am folosit telecabina, dar în anumite cazuri a fost nevoie de elicopter pentru a le aduce în siguranţă. Apoi ne-a pus probleme vremea. Aici, pe muntele Titlis, ninge şi vara. În mai multe ocazii, muncitorii au pierdut timp preţios, trebuind să înlăture zăpada înainte să poată lucra", spune Peter Reinle, responsabil pentru construcţie.
Podul a costat în jur de 1.2 milioane de euro şi a fost construit pentru a marca centenarul telecabinei Engelberg-Gerschnialp, inaugurată în 1913. Construcţia este proiectată să reziste la vânt de peste 190 de km/h şi poate suporta până la 450 de tone de zăpadă.






Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe