Robert Redford critică Congresul american, vinovat de criza politico-bugetară din SUA

Actorul şi regizorul american Robert Redford i-a criticat, miercuri, pe aleşii Congresului american care "vor să paralizeze sistemul", referindu-se la criza politico-bugetară cu care se confruntă în prezent Statele Unite ale Americii.

101 afișări
Imaginea articolului Robert Redford critică Congresul american, vinovat de criza politico-bugetară din SUA

Robert Redford (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Există un grup de politicieni în Congres care vor să paralizeze sistemul", a spus actorul în vârstă de 77 de ani, într-un interviu pentru CNN, cu ocazia premierei celui mai recent film al său, "All is Lost", în regia lui J.C. Chandor.

"De ce aceşti oameni se comportă atât de stupid? De ce se comportă într-un mod atât de îngrozitor, care dezavantajează întreaga naţiune?", a întrebat actorul din "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), evocând scandalul Watergate şi demisia preşedintelui Richard Nixon.

Referindu-se la modul în care politicienii din Congres se opun iniţiativelor preşedintelui Barack Obama, Robert Redford a remarcat: "Fără îndoială, este vorba despre rasism, iar acest lucru este îngrozitor. Fie şi numai ideea de a-l aproba pe preşedinte, de a-l aproba în legătură cu orice subiect îi deranjează, prin urmare ei se opun, chiar dacă este vorba despre binele public".

Pentru actorul american, preşedintele Barack Obama este o persoană "plină de compasiune, care nu poate funcţiona" în acest mediu politic.

Robert Redford este unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy şi Sundance Kid", film în care a jucat alături de Paul Newman. Robert Redford a jucat în peste 30 de filme, printre care se numără clasicele "Cacealmaua" (1973), "Marele Gatsby" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), "Departe de Africa" (1985).

Începând cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori în spatele camerei de filmat, fiind în prezent un regizor foarte apreciat. În 1981, lungmetrajul "Oameni obişnuiţi" i-a adus două premii Oscar, inclusiv pentru regie.

O bună parte din activitatea actorului-regizor este dedicată Institutului Sundance, înfiinţat în 1981, ce are ca scop sprijinirea şi dezvoltarea scenariştilor şi regizorilor în afirmare. Acelaşi institut organizează anual un festival omonim dedicat cinematografiei independente, în statul american Utah.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici