Video Toni Grecu: Defilare muncitorească 1 Mai 2020

Bun venit la „Stirea mea”. Azi este 1 Mai, ziua muncii. Lozinca celebra: „Proletari din toate tările, uniti-va!”, se inlocuieste cu „Proletari din toate tările, distanţaţi-vă!”

1793 afișări

Doamnelor si domnilor, transmit din fata spitalului de urgenţă  unde se află si tribuna oficială ridicată special pentru aceasta frumoasa sarbatoare. Tribuna este păzită de trupele de jandarmi incă de ieri să nu o fure oamenii muncii veniţi din toate colturile tării la marea sărbătoare de 1 Mai.

Incepe defilarea! Trompetii dau semnalul de plecare. Primii pleacă sezonierii la sparanghel, în Germania.  Imediat, după ei, prin fata tribunei trec eroii zilei: sanitarii, doctori, asistente, personal auxiliar, care cer cu lacrimi in ochi mai multe materiale, teste, ventilatoare. Din zeci de piepturi se aude strigarea:
Nu vrem bani, nu vrem valută/ Nici Covidul sa ne ...

Sanitarii saluta cu degetele tablourile conducatorilor instalate la tribuna oficiala. Sunt doar tablourile si nu persoanele pentru a nu se contamina de la populaţia care participă la defilare si in mod tradiţional scuipă, stranută si stropeste cand vede politicieni.

Coloana UDMR, mică, dar unită, saluta tribuna, dar nu pe Ludovic Orban, ci in partea cealalta, unde-i o poză de-a lui Victor Orban. Când ajung in dreptul portretului lui Klaus Iohannis ungurii strigă in cor enervaţi: Klause, Klause nu uita/ Ardealul e ţarul meu.

Dar, iată si o coloana masiva de şomeri, foşti proletari, care flutură in aer ajutorul de somaj, înjură prin masca şi strigă lozinci mobilizatoare inspirate din folclorul local: Vine mândra pe carare/ Fără bani, fără mâncare; Sunt somer de peste-o lună/ Şi-am ramas cu ...

Trece acum coloana masiva, a pesionarilor, grosul populatiei active din tara. Acestia agita veseli cupoanele de pensie, flori, bastoane, stative de perfuzii, urmaţi din spate de un car  alegoric pe care nu-i nimic, gol complet, şi care simbolizeaza încrederea, speranţa, viitorul.  Pe un banner mare sta scris: Ce ne-o dat mai ieri partidul/ Mâine ne va lua Covidul. Traiasca si înfloreasca scumpa noastra mâncare, intretinere, medicamente, tot!

Grupul de pensnionari e urmat de coloanele de mercedesuri, bmw-uri si audi ultimul tip, conduse de cocalari, hoti, peşti si de prostituate intorşi de prin toată Europa, să sustina ţara in pandemie. Fetele vesele iesite prin trapele deschise ale limuzinelor agita prin aer dildouri, catuse imblanite sau prezervative umflate pe care au scris cu ruj: Vom munci aşa de tare/ Până la finalizare; La barbati si la baieţi/ Facem reduceri de preţ. Nu mai staţi in carantină/ Ca noi n-avem nicio vină.

In spatele lor, vin cu girofarurile pornite politistii care impart amenzi in dreapta si-n stanga sa le intre tuturor in cap ca fără declaratie nu se iese din casa nici la defilarea de 1 mai. Incepe o batuta moldoveneasca sora cu moartea. Nişte rromi care faceau un gratar şi o nunta in mijlocul defilarii în două secunde sunt amendaţi, si ridicati.  Pocnitorile si hoţii continua bătaia. Politistii dau cu bastoane in hoti, hoţii dau cu bancnote de 100 de euro in politisti. E un haos specific, românesc.

Tribuna oficială fierbe. PSD-ştii sar la PNL-isti si se scuipă pastrând distanta socială, se scuipa de la doi metri. Toata defilarea se opreste si se uita mirată la ei până ce toţi politicienii, plini se scuipat si alte lichide, se retrag in poze si rămân aşa până la final.

In sfarsit, iata vin copiii. Elevi, scolari si prescolari, apar in fata tribunei cu tipetele lor zglobii, cu tabletele in maini si cu părinţii disperati că homeschooling-ul e o prostie. Elevii din clasele terminale sunt fericiţi că vor da examenele de admitere la facultate pe twitter. Pandemia ne schimbă viaţa. Ne-a gasit prosti si-o sa ne lase si mai prosti.  Traiasca Invatamantul obligatoriu, gratuit si online.

Finalul defilarii este incheiat de un grup de start-up-uri româneşti care au inventat pe bani europeni mastile faciale din foaie de cort, impermeabile, impenetrabile si nefolosibile. Incă o dată inteligenţa românească si-a spus cuvântul.

Defilarea se termină cu intonarea celebrului cantec: Râde iarăşi părimavara/ Peste câmpuri, peste plai,/ Pneumonia umple ţara/ C-a venit întâi de mai.

Aceasta a fost „Ştirea mea” de astăzi. La revedere şi formă usoară.

Autor: Toni Grecu 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici