VIDEO | Ucraina avertizează: Decizia Scooter de a susţine un concert în Crimeea "nu este doar un scandal, ci o infracţiune cu consecinţe legale serioase"

Ambasadorul Ucrainei la Berlin a declarat că decizia grupului muzical german Scooter de a călători "ilegal" în regiunea Crimeea pentru un concert "nu este doar un scandal, ci o infracţiune cu consecinţe legale serioase", informează site-ul agenţiei Reuters.

4334 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Ucraina avertizează: Decizia Scooter de a susţine un concert în Crimeea "nu este doar un scandal, ci o infracţiune cu consecinţe legale serioase"

Ucraina avertizează: Decizia Scooter de a da da un concert în Crimeea "nu este doar un scandal, ci o infracţiune cu consecinţe legale serioase"

Ambasadorul ucrainean Andrij Melnyk a declarat pentru presa germană că procurorii de la Kiev au iniţiat deja procedurile legale împotriva grupului muzical.

"Aceasta nu este o infracţiune minoră, ci o infracţiune serioasă care va fi pedepsită", a declarat oficialul pentru Funke Mediengruppe.

Scooter a anunţat în urmă cu o lună că va participa la festivalul rock ZBFest de la Balaklava din Crimeea, care s-a desfăşurat vineri.

H.P. Baxxter, solistul grupului, a declarat că trupa se duce în Crimeea pentru a cânta şi nu pentru a face politică.

Peninsula Crimeea a fost anexată de Moscova de la Ucraina în anul 2014, în urma unui referendum controversat în cadrul căruia 96,7% din alegători au votat în favoarea alipirii la Rusia. Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni la adresa Rusiei în urma acestei acţiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici