Video Interviul integral. Marius Tucă Show. Ion Cristoiu: Nimic nu justifică ilegalitatea. Nici măcar Apocalipsa. Lăsaţi presa, lăsaţi medicii să se sesizeze haosul

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu atrage atenţia că regimul Iohannis îşi va îndrepta toate eforturile spre falsificarea realităţii, mai ales în ceea ce priveşte jefuirea statului, salvarea economiei, administrarea crizei coronavirusului şi libertatea presei.

2495 afișări

Prezentăm principalele declaraţii ale publicistului Ion Cristoiu la emisiunea Marius Tucă Show:

 

“Oamenii care conduc lumea, care stau prin palate de la Donald Trump până la Emmanuel Macron, sunt nişte piţifelnici. E o criză, o boare, că nu e război atomic, nu e apocalipsa încă şi s-au dovedit că sunt nişte proşti”

„Pot să fac o profeţie, că după vreo două, trei săptămâni naţiunile serioase vor ieşi în stradă şi îl vor răsturna cu fundul în sus pe Macron şi pe Trump şi pe cine vreţi pentru că omul de astăzi este astfel făcut încât nu poate să stea închis în casă sau ca să, uite, îl citez înainte pe colegul nostru Adrian Sârbu: toţi suntem arestaţi la domiciliu, visul DNA. Deci eu cred că totuşi ei sunt inconştienţi”

„Noi vom traversa şi traversăm deja o perioadă de ceauşism acut în România. Ceauşismul s-a definit în ultimii ani ai lui Ceauşescu printr-un divorţ uriaş între realitate şi prezentarea realităţii de către oficialităţi, nici nu zic presă. Adică nu era carne şi oficialii spuneau că noi trăim bine. Din câte am observat eu de vreo săptămână, două la noi se experimentează un ceauşism, adică în materie de coronavirus noi nu ştim care este realitatea”

„Pe jurnaliştii şi pe dumneavoastră care sunteţi mai tineri, ne-a scos din joc prin ameninţarea cu coronavirus, prin faptul că nu ne-au pus la dispoziţie echipamente, ălora care suntem în prim linie, din câte vedeţi jurnaliştii nu se pot interesa ce e acolo în centrele de carantină, ce este la vamă”

„La ora actuală regimul Iohannis, că el este ca şi regimul Ceauşescu, îşi va îndrepta toate eforturile nu spre rezolvarea crizei, ci spre falsificarea realităţii, în aşa fel încât dacă se termină criza, noi să spunem iată ce bine a gestionat şi cel mai bun semnal este faptul că domnul Klaus Iohannis nu încetează să fie trompeta guvernului Orban (...)el dă semnalul ca noi toţi să cântăm felul în care gestionează, deci aşa se explică atacul la adresa medicilor şi următoarele vor fi site-urile de presă”

„Eu cred că din punctul acesta de vedere, chiar dacă o să murim toţi de coronavirus, trebuie să depunem un efort, toată presa, dacă mai există toată presa, să tragem un semnal de alarmă şi să ne opunem acestei tendinţe de a ceauşistiza realitatea, îmi e limpede”.

 

„Nimeni nu observă. Deci acum ne întoarcem la comunism, la chinezi. Statul este cel care aţi observat, rezolvă problemele firmelor în criză, statul însă înseamnă un guvern, guvernul este PNL, în momentul în care supravieţuirea economiei de piaţă depinde de guverne, de state şi nu de concurenţă, este limpede că unele firme vor fi favorizate, altele vor fi omorâte. Asta este o realitate, a doua realitate este a dezastrului din administrarea crizei, nu există materiale în spitale, se întâmplă cutare, cutare. A treia este cea în legătură cu carantina şi cu oamenii sau cetăţenii. Presa a fost scoasă prin două mijloace”

„Morţii de la PSD vă imaginaţi cât sunt de buni pentru că ei au venit şi mi-au spus de două zile că ei vor modifica decretul, nu, decretul nu poate fi modificat. Eu nu cred că unii din ei sunt chiar aşa de analfabeţi. Că te uiţi la lege şi vezi că nu pot modifica. A fost tot o şmecherie pentru a nu critica în general decretul, adică a îl respinge, că la un moment dat se spune că ei pot teoretic să respingă, aşa spune legea”

„Oameni buni, nimic nu justifică ilegalitatea. Încă o dată, nici măcar apocalipsa, lăsaţi presa, lăsaţi medicii să se sesizeze haosul pentru că este, ca şi pe vremea lui Ceauşescu, orice ascundere a dezastrului, sigur poate fi favorabil regimului, dar este defavorabil nouă pentru că dacă nu sunt măşti şi noi spunem că sunt, dacă în carantină condiţiile sunt de infectare şi nu de salvare, atunci desigur că la un moment dat nu are cum să nu crape, ca şi la Ceauşescu”

„În această perioadă nu a mai exista nici un organism suprastatal, deci Trump, Putin, Viktor Orban şi Dragnea din puşcărie au triumfat. Teza că trebuie să aibă prioritate asupra organismelor suprastatale asupra interesul naţional s-a manifestat până acum cu cea mai mare putere. Nu a mai existat ONU, nu a mai existat UE, fiecare stat s-a baricadat în interiorul graniţelor, nu a colaborat cu altele şi atunci a triumfat teza lui Putin, ca să nu spunem a lui Trump, domnule, lumea modernă este a suveranismului”

„Economia de piaţă devastată ajunge, unde? La mâna statului, ca niciodată. Şi vom avea o Planetă care va imita modelul chinezesc, adică avem un stat capitalist, comunist care intervine, pentru că în perioada următoare pentru supravieţuirea economiei de piaţă statul devine arbitru”

 

Prezentăm interviul integral:

 

 

 

 

 

Marius Tucă: Bun găsit oameni buni la o ediţie specială, invitatul mei de astăzi ca întotdeauna, am început împreună cred că acum vreo 25 de ani, Ion Cristoiu, bună ziua.

Ion Cristoiu: Bună ziua.

Marius Tucă: Domnul Cristoiu, înainte de a trece la dezbatere vreau să mai anunţ şi programul zilei de astăzi, începând cu ora 16:00 o să avem la fel o emisiune cu Gabriela Vrânceanu Firea, primarul general al capitalei. Domnul Cristoiu, haideţi în această jumătate de oră pe care o avem la dispoziţie, spuneţi-mi un top ştiri din Ion Cristoiu, pe care să le şi discutăm? Care sunt cele mai importante ştiri începând de ieri de când ne-am văzut ultima dată, până astăzi la ora 15:35?

Ion Cristoiu: Primele trei ştiri, sau cum?

Marius Tucă: Da, da, primele trei ştiri în perspectiva dumneavoastră şi le şi discutăm astăzi.

Ion Cristoiu: Păi prima ştire este pe plan internaţional, Emmanuel Macron după ce i-a scos duminică pe francezi la primul tur al localelor, crezând, ca şi Iohannis, că va câştiga, s-a supărat rău de tot pentru că de fapt partidul lui a fost călcat în picioare. Şi după ce a fost atât de generos duminică, deci totuşi au ieşit oamenii la vot, după amiază parizienii au ieşit toţi la plajă, s-a supărat şi a sărit în extrema aialaltă încât în acum Franţa nu mai ai voie să ieşi pe stradă, cam în sensul acesta. Deci este o ştire pentru că arată, foarte important domnul Marius Tucă, oamenii care conduc lumea, care stau prin palate de la Donald Trump până la Emmanuel Macron, sunt nişte piţifelnici. E o criză, o boare, că nu e război atomic, nu e apocalipsa încă şi s-au dovedit că sunt nişte proşti, adică vorbesc serios şi...

Marius Tucă: Absolut.

Ion Cristoiu: A doua ştire este aceasta: că totuşi parizienii, foarte important, au ieşit, mai ţineţi minte că ieşiseră şi grecii şi ea este foarte importantă, ar putea fi chiar prima, pentru că arată că deocamdată guvernele, ştabii lumi, încearcă să ţină cu forţa oamenii în casă, oamenii care, putem discuta, foarte interesant, noi de 100 de ani, omul a fost educat, format, modificat genetic să iasă, să fie sociabil, să facă la teleshop, să se ducă să facă shopping, ei ne-au zis să cumpărăm...

Marius Tucă: Exact.

Pot să fac o profeţie, că după vreo două, trei săptămâni naţiunile serioase vor ieşi în stradă şi îl vor răsturna cu fundul în sus pe Macron şi pe Trump

Ion Cristoiu: Să mergem la întreceri sportive şi în felul acesta omul de astăzi şi eu şi dumneavoastră, nu mai e omul din evul mediu, în evul mediu era frumos, te închideai în mănăstire sau în palat sau în bordei şi nu aveai nevoie să comunici. După ce a avut loc această modificare au venit nişte ştabi, Macron, Trump şi au zis bă staţi în case, povestea aceasta cu ieşitul parizienilor arată, şi pot să fac o profeţie, că după vreo două, trei săptămâni naţiunile serioase vor ieşi în stradă şi îl vor răsturna cu fundul în sus pe Macron şi pe Trump şi pe cine vreţi pentru că omul de astăzi este astfel făcut încât nu poate să stea închis în casă sau ca să, uite, îl citez înainte pe colegul nostru Adrian Sârbu: toţi suntem arestaţi la domiciliu, visul DNA. Deci eu cred că totuşi ei sunt inconştienţi, câtă vreme nu ne dau posibilitatea şi asta o spune un om de 72 de ani...

Marius Tucă: Mulţi înainte, nu vă dau mai mult de 58.

Ion Cristoiu: Domnul Marius Tucă, nu se poate, omul e altfel alcătuit, cel puţin, dar şi ăla din antichitate, încât nu poate să stea arestat la domiciliu, ăia au înnebunit? Că de aia te arestează la domiciliu, uite, aţi observat? Noi suntem arestaţi la domiciliu fără să fi făcut ceva. De aia pedeapsa după arestul preventiv e, nu controlul judiciar, arestul la domiciliu, nu ai voie să ieşi decât cu aprobarea procurorului, acum nu ai voie să ieşi decât cu aprobarea...

Marius Tucă: De acord cu dumneavoastră domnul Cristoiu, analiza mi se pare excepţională pentru că ţine de starea de fapt şi starea psihologică a popoarelor în momentul acesta care sunt construite să iasă în permanenţă şi să stea în casă, probabil să ajungă să se culce că altceva nu s-a întâmplat, aşa a fost construită viaţa socială în ultimii 30 de ani. Dar noi avem un avantaj să ştiţi, faptul că în vremea lui Ceauşescu noi eram închişi la propriu în ţară, nu aveam voie să ieşim, nu aveam voie să facem nimic, nu? Nu aveam energie...

Ion Cristoiu: Şi ne consideram persecutaţi, mai ţineţi minte?

Marius Tucă: Exact nu aveam energie, nu aveam căldură, nu aveam mâncare, abia aveam ulei, asta este diferenţa. La mine, locul întâi în topul ştirilor este ofensiva asta a procurorilor şi miliţienilor care în vremuri de război, pentru că e stare de urgenţă, au început să facă dosare penale, vezi faptul că doctorul Streinu Cercel, pe care ştiu că îl iubiţi foarte tare, nu mai vrea să dea nici o declaraţie pentru că în plină criză procurorii s-au apucat să facă dosare cum că ar fi dat informaţii din cadrul unei discuţii legate de starea de urgenţă. Raed Arafat, vă spun eu din surse oficiale, nu are voie să apară, plus de asta este victima unui fake news cum că el vrea să închidă site-uri şi presa în general ceea ce nu e adevărat, deci din punctul meu de vedere, pe scurt, pentru că eu sunt şi gazda aici, asta e la mine locul întâi. Locul doi la dumneavoastră domnul Cristoiu sau dacă aveţi ceva în legătură de spus cu ce am zis eu mai devreme.

Ion Cristoiu: Da, încerc să găsesc o explicaţie, că nu sunt nebuni. Explicaţia este foarte simplă, noi vom traversa şi traversăm deja o perioadă de ceauşism acut în România. Ceauşismul s-a definit în ultimii ani ai lui Ceauşescu printr-un divorţ uriaş între realitate şi prezentarea realităţii de către oficialităţi, nici nu zic presă. Adică nu era carne şi oficialii spuneau că noi trăim bine. Din câte am observat eu de vreo săptămână, două la noi se experimentează un ceauşism, adică în materie de coronavirus noi nu ştim care este realitatea şi singurii şi aici ajung, care puteau să mai scoată capul şi să spună cum e realitatea erau medicii pentru că pe jurnalişti oricum i-a închis în case pe tema coronavirus şi prin acea ameninţare de închidere a site-urilor şi singura formulă de comunicare e a lui Nicolae Ceauşescu care poate fi Klaus Iohannis, Orban sau Vela. Asta explică de ce ameninţă medicii pentru că medicii erau singurii care puteau să spună nu mai avem măşti, nu mai avem mănuşi...

Marius Tucă: Nu mai avem teste pentru a face coronavirusul, foarte important.

Ion Cristoiu: Deci pe jurnaliştii şi pe dumneavoastră care sunteţi mai tineri, ne-a scos din joc prin ameninţarea cu coronavirus, prin faptul că nu ne-au pus la dispoziţie echipamente, ălora care suntem în prim linie, din câte vedeţi jurnaliştii nu se pot interesa ce e acolo în centrele de carantină, ce este la vamă, staţi să ne lămurim, domnul Marius Tucă trăim în România fanariotă, da? Ştiu eu ce cer ăia la vamă, poate îţi dă voie să treci dacă te laşi violată...

Marius Tucă: Sunt foarte mulţi români care sunt blocaţi între Austria şi Ungaria, cine se ocupă şi aşa mai departe, continuaţi-vă ideea.

La ora actuală regimul Iohannis, că el este ca şi regimul Ceauşescu, îşi va îndrepta toate eforturile nu spre rezolvarea crizei, ci spre falsificarea realităţii

Ion Cristoiu: Deci la ora actuală regimul Iohannis, că el este ca şi regimul Ceauşescu, îşi va îndrepta toate eforturile nu spre rezolvarea crizei, ci spre falsificarea realităţii, în aşa fel încât dacă se termină criza, noi să spunem iată ce bine a gestionat şi cel mai bun semnal este faptul că domnul Klaus Iohannis nu încetează să fie trompeta guvernului Orban. Nu am pomenit până acum un preşedinte care din cinci în cinci minute să spună ce bine gestionează, normal e să spună nu că ce bine ci „sunt şi probleme, le voi administra”. Deci el dă semnalul ca noi toţi să cântăm felul în care gestionează, deci aşa se explică atacul la adresa medicilor şi următoarele vor fi site-urile, să nu uităm că am văzut că colegii din presă trec fluierând pe lângă această hotărâre, această trecere, ea este concretizarea posibilităţii din legea din 2004 care adopta OUG, era o lege făcută de un Parlament PDSR-ist, care a introdus punctul K. potrivit căreia pot fi interzise, suspendate emisiuni şi televiziuni. Nu au pus asta că li s-a părut că sărim toţi în sus şi au introdus o şmecherie cu site-uri, domnul Marius Tucă, toată presa e pe site acum. Deci site-urile respective vor fi oprite de ANCOM, domnul Grindeanu a anunţat că va fi poruncă cine să fie închis de către grupul acela de comunicare strategică, acela nu e Raed Arafat, acela este Berbeceanu.

Marius Tucă: Exact.

Ion Cristoiu: Deci eu cred că din punctul acesta de vedere, chiar dacă o să murim toţi de coronavirus, trebuie să depunem un efort, toată presa, dacă mai există toată presa, să tragem un semnal de alarmă şi să ne opunem acestei tendinţe de a ceauşistiza realitatea, îmi e limpede.

Marius Tucă: Domnul Cristoiu, a trecut de mult vremea procurorilor şi miliţienilor, este vremea profesioniştilor, este vremea doctorilor, este vremea medicilor care sunt în prima linie şi aş putea spune că este şi vremea jurnaliştilor care transmit şi care sunt peste tot în locurile cele mai importante şi sunt la fel de expuşi precum medicii, daţi-mi voie, pentru că medicii măcar se protejează şi aşa cum spuneaţi dumneavoastră nu am văzut guvernul Orban, Sică Mandolină, care în momentul acesta este izolat la vila Lac 1 să vină şi să dea echipamente jurnaliştilor care sunt în prima linie, spuneam de bine de rău, medicii au echipamente să se protejeze, pe când jurnaliştii nu au nici un fel de echipament şi sunt în prima linie, în carantine şi în aşa mai departe, locuri în care au de a face oameni care vin din străinătate, oameni care pot avea gripa asta, coronavirusul ăsta, COVID-19 cum i se spune acum.

Ion Cristoiu: Deci, domnul Marius Tucă, în această perioadă, deci în primul rând mă întorc şi repet, noi nu am avut până acum stare de urgenţă, este o prostie cine a spus că am avut pentru că ea în 1999 nu a fost, au vrut să o dea, dar nu au dat-o, deci experimentăm starea de urgenţă. O stare de urgenţă foarte primejdioasă pentru că ştabii beneficiază de panica, de psihoză, adică şi în aceste condiţii ei au un interes uriaş, singurul lor interes este ca să nu apară în ochii opiniei publice, adevărata realitate, adevărata realitate şi ajungem la medici, poate fi aceasta: Unu, folosesc această stare de urgenţă pentru a jefui statul, pentru a se îmbogăţi peste noapte, doi, având în vedere că toate măsurile economice de pe Planetă sunt... şi aici ar trebui să facem o dată o emisiune... de întărire a statului, observaţi că dispare economia de piaţă? Nimeni nu observă. Deci acum ne întoarcem la comunism, la chinezi. Statul este cel care aţi observat, rezolvă problemele firmelor în criză, statul însă înseamnă un guvern, guvernul este PNL, în momentul în care supravieţuirea economiei de piaţă depinde de guverne, de state şi nu de concurenţă, este limpede că unele firme vor fi favorizate, altele vor fi omorâte. Asta este o realitate, a doua realitate este a dezastrului din administrarea crizei, nu există materiale în spitale, se întâmplă cutare, cutare. A treia este cea în legătură cu carantina şi cu oamenii sau cetăţenii. Presa a fost scoasă prin două mijloace: Unu, ea nu are echipament şi nu poate pătrunde, că se zice domnule dacă pătrunzi într-o carantină te îmbolnăveşti şi sigur că nu ai ce căuta sau... Doi, această trecere în decret a interzicerii, a suspendării unor site-uri în sensul că pur şi simplu le opreşti...

Marius Tucă: Domnul Cristoiu daţi-mi voie să citesc articolul 54...

Ion Cristoiu: Şi după ce au terminat cu presa, cel mai mare pericol pentru ei erau medicii. Medicii apăreau la televizor şi spuneau, sigur o serie întreagă, făceau observaţii, mai ales Raed Arafat. Şi atunci această anchetă a parchetului nu este a lor, este a regimului Iohannis care încearcă prin orice mijloace să străbată această criză într-un mod ceauşist, adică să ascundă pe cât posibil tot gunoiul sub preş şi în fiecare zi opinia publică să nu sesizeze dezastrul, haosul, asta este explicaţia.

Morţii de la PSD vă imaginaţi cât sunt de buni pentru că ei au venit şi mi-au spus de două zile că ei vor modifica decretul. Nu, decretul nu poate fi modificat

Marius Tucă: Bun, dar spuneţi-mi, morţii ăia de la PSD ce fac?

Ion Cristoiu: Da, morţii de la PSD vă imaginaţi cât sunt de buni pentru că ei au venit şi mi-au spus de două zile că ei vor modifica decretul, nu, decretul nu poate fi modificat. Eu nu cred că unii din ei sunt chiar aşa de analfabeţi. Că te uiţi la lege şi vezi că nu pot modifica. A fost tot o şmecherie pentru a nu critica în general decretul, adică a îl respinge, că la un moment dat se spune că ei pot teoretic să respingă, aşa spune legea. Şi atunci au început să spună, sigur că... deci problema era în felul următor, dacă sunt atât de mari probleme, de ce nu îl respingeţi, nu, noi îl vom modifica, numai că nu poate fi modificat. După părerea mea şi PSD este principalul responsabil pentru ceea ce se întâmplă pentru că el, opoziţia trebuie să fie alături de presă, alături de opinia publică cu ochii pe administrarea acestei crize, repet, o să repet până...

Marius Tucă: Domnul Cristoiu, dar nu are cum să fie PSD să facă asta pentru că a început în cel mai mare compromis în 30 de ani de democraţie, acela de a fi votat guvernul Orban.

Ion Cristoiu: Spunând că nu trebuia să îl voteze.

Marius Tucă: Exact.

Ion Cristoiu: Aşa este, da, dar mă întorc, la ora actuală noi ne confruntăm cu această folosire, încă o dată, folosire, spuneţi şi telespectatorilor şi cititorilor, oameni buni, nimic nu justifică ilegalitatea. Încă o dată, nici măcar apocalipsa, lăsaţi presa, lăsaţi medicii să se sesizeze haosul pentru că este, ca şi pe vremea lui Ceauşescu, orice ascundere a dezastrului, sigur poate fi favorabil regimului, dar este defavorabil nouă pentru că dacă nu sunt măşti şi noi spunem că sunt, dacă în carantină condiţiile sunt de infectare şi nu de salvare, atunci desigur că la un moment dat nu are cum să nu crape, ca şi la Ceauşescu, adică oricât spuneai că atârni mere roşii cu sfoara când venea Ceauşescu în vizită, mere nu erau, adică asta este marea problemă şi opinia publică sau opoziţia trebuie să se deştepte sau să ştie că nu e nimic antinaţional, antipatriotic dacă atrage atenţia asupra adevăratei realităţi care este administrarea acestei crize.

Marius Tucă: E adevărat şi pe locul trei în topul dumneavoastră? Uite, vă spun eu o idee, domnule ce face Uniunea Europeană, că dumneavoastră aţi spus că sunteţi primul care aţi spus că nu mai există UE, nu mai există ONU în perioada asta, aţi văzut o măsură?

Ion Cristoiu: Domnul Marius Tucă, acum nu numai UE, toate organismele, deci vor fi nişte consecinţe, eu cred că vom ieşi dacă e sfârşitul lumii, e sfârşitul lumii să îmi sună şi mie ca să îmi aranjez manuscrisele, măcar să... oricum dacă va fi sfârşitul lumii nu vor mai fi cărţi. Eu nu cred totuşi că va fi sfârşitul lumii, până la urmă se va ieşi, nu ştiu, se va găsi, ba va veni primăvara, ba vor veni albinele...

Marius Tucă: Să vină sfârşitul lumii dar să ştim şi noi.

În această perioadă nu a mai exista nici un organism suprastatal, deci Trump, Putin, Viktor Orban şi Dragnea din puşcărie au triumfat

Ion Cristoiu: Bun, dar după acest experiment, să îi zicem aşa, omenirea va fi alta, în primul rând că omenirea va transpune în practică teza suveranismului lui Trump, aţi observat?

Marius Tucă: Da.

Ion Cristoiu: În această perioadă nu a mai exista nici un organism suprastatal, deci Trump, Putin, Viktor Orban şi Dragnea din puşcărie au triumfat. Teza că trebuie să aibă prioritate asupra organismelor suprastatale asupra interesul naţional s-a manifestat până acum cu cea mai mare putere. Nu a mai existat ONU, nu a mai existat UE, fiecare stat s-a baricadat în interiorul graniţelor, nu a colaborat cu altele şi atunci a triumfat teza lui Putin, ca să nu spunem a lui Trump, domnule, lumea modernă este a suveranismului, a lui Orban, gardul făcut de Orban făcut împotriva imigranţilor este de fapt, sunt graniţele închise împotriva coronavirusului de către toate statele europene. A doua concluzie este ce spuneam mai înainte: criza aceasta de sănătate devastează economia de piaţă, sunteţi de acord?

Marius Tucă: Total de acord.

Ion Cristoiu: În principal, economia de piaţă. Economia de piaţă devastată ajunge unde? La mâna statului, ca niciodată.

Marius Tucă: E adevărat.

Ion Cristoiu: Şi vom avea o Planetă care va imita modelul chinezesc, adică avem un stat capitalist, comunist care intervine, pentru că în perioada următoare pentru supravieţuirea economiei de piaţă statul devine arbitru, aţi observat?

Marius Tucă: Domnule, total de acord cu dumneavoastră, dar asta se întâmplă în Franţa, în Germania, în America, în România nu se întâmplă pentru că toate aceste ţări, guvernul, statul dacă vreţi a venit cu ajutoare şi se transformă exact în ceea ce spuneaţi dumneavoastră, da? Adică se înlocuieşte cumva puterea incredibilă a pieţei a economiei de piaţă cu puterea statului. Numai că la noi nu se întâmplă asta domnul Cristoiu. La noi nu s-a dat nici o... nu am văzut până acum nici o măsură prin care să se ajute firmele mici şi mijlocii, economia de piaţă şi până la urmă oamenii, nimic din toate astea, în afară de faptul că...

Ion Cristoiu: Sunt de acord cu dumneavoastră, domnul Marius Tucă pentru ca să facă asta trebuie să există stat, dumneavoastră aţi spus că e fantomă, noi nu avem stat pentru că dincolo statele sunt bogate. Dar eu am încercat să depăşesc nivelul naţional şi să spun: asistăm la o intervenţie a statului în economie cum nu a fost nici pe vremea lui Lenin, înţelegeţi? Adică pentru că până la urmă statul va veni, nu vorbesc de România pentru că o punem în paranteză, hai să luăm în Franţa, firmele vor avea probleme, da? Cine dă ajutorul, statul. Statul va selecta firmele sunteţi de acord?

Marius Tucă: De acord.

Ion Cristoiu: Nu le mai selectează piaţa, concurenţa, acesta este modelul chinezesc.

Marius Tucă: Păi, domnul Cristoiu, haideţi să vă spun câteva lucruri care s-au stabilit în Franţa şi în România nici vorbă de aşa ceva. Amânarea impozitelor şi taxelor sociale, aţi auzit ceva? L-aţi auzit pe Iohannis şi apropo de asta l-am văzut pe Trump că avea în jurul lui o întreagă echipă, Iohannis aceeaşi morgă de doi lei de la Cotroceni singur, citind nişte foi.

Ion Cristoiu: Păi staţi un pic că Trump şi-a putut permite pentru că are bani statul american. La noi dacă le amână, domnul Ludovic Orban va trebui să se mute în garsonieră din vila aia Lac, că nu o să mai aibă bani să o întreţină.

Marius Tucă: Bine domnul Cristoiu, ne vedem din nou mâine prin acest Skype, nici nu mai ştiu sistemul acesta

Ion Cristoiu: Nu ştiu, în fiecare zi să ne vedem? Aoleu, bine ne vedem în fiecare zi.

Marius Tucă: După ce că vă dau o şansă că sunteţi izolat în casă, după ce că nu mai aveţi serviciu şi încercăm aici să vă facem o colaborare, dumneavoastră faceţi pe nebunul.

Ion Cristoiu: Am ieşit domnul Tucă, am ieşit aseară de două ori cu maşina să aduc pisica.

Marius Tucă: Pentru pisică normal...

Ion Cristoiu: Am operat-o şi a reuşit.

Marius Tucă: Doamne ajută, aşadar, ca o concluzie, mulţumesc mult pentru astăzi, jos labele politrucilor şi miliţienilor şi procurorilor de pe specialişti, de pe doctori, despre oamenii care sunt în prima linie astăzi, urmează o ediţie specială cu primarul general al capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici