METEO. Prognoza ANM pe două săptămâni, pentru fiecare regiune. Temperaturile depăşesc normalul lunii decembrie

  • Meteorologii ANM au publicat, luni, prognoza pentru perioada 14 - 27 decembrie.
  • Temperaturile vor depăşi normalul lunii decembrie, în următoarele două săptămâni şi vor oscila între 8 şi 4 grade.
  • După 21 decembrie se anunţă precipitaţii şi burniţă.
5728 afișări
Imaginea articolului METEO. Prognoza ANM pe două săptămâni, pentru fiecare regiune. Temperaturile depăşesc normalul lunii decembrie

Temperaturile vor depăşi normalul lunii decembrie, în următoarele două săptămâni şi vor oscila între 8 şi 4 grade. De Crăciun vin câteva zile friguroase. După 21 decembrie se anunţă precipitaţii şi burniţă.

Meteorologii au publicat, luni, prognoza pentru perioada 14 - 27 decembrie. Iată cum va evolua vremea în fiecare regiune a ţării, potrivit Administraţiei Naţională de Meteorologie.

METEO. BANAT

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, după primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va creşte, de la 6 grade Celsius la început, până la aproximativ 8 grade Celsius în intervalul 16 – 21 decembrie. Apoi valorile termice vor marca o uşoară scădere, spre 5...6 grade Celsius la finalul celei de a doua săptămâni.

Regimul termic nocturn se va menţine relativ constant pe aproape tot parcursul intervalului şi se va concretiza prin valori medii ale temperaturilor minime de aproximativ 2 grade în primele două nopţi, apoi de 0...1 grad Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte după data de 21 decembrie, dar ploi slabe se mai pot semnala şi în jurul datei de 16 decembrie.

METEO. CRIŞANA

În intervalul 16 – 21 decembrie vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade Celsius. În primele două zile şi, din nou, spre finalul celei de a doua săptămâni, media maximelor va fi uşor mai scăzută, de 4...5 grade Celsius.

Media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între -1 şi 2 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului şi cele mai scăzute la sfârşitul acestuia. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată după data de 21 decembrie, dar şi în jurul datei de 16 decembrie vor fi posibile ploi slabe, pe arii restrânse.

METEO. TRANSILVANIA

Regimul termic diurn va caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului şi nu va avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 4...6 grade, cu o tendinţă de uşoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a perioadei, în ultimele zile din cea de a doua săptămână.

Temperaturile nocturne vor fi predominant negative, situate în jurul unei valori medii regionale de -3...-2 grade, exceptând primele două nopţi, când această medie va fi uşor pozitivă, de 1...2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după 21 decembrie şi, posibil, în jurul datei de 16 decembrie.

METEO. MARAMUREŞ

Vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul şi sfârşitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade, în medie, dar va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în intervalul 16 – 21 decembrie, când se va înregistra o valoare medie a maximelor diurne de 6...7 grade Celsius.

Temperaturile nocturne vor fi cuprinse, în medie, între -2 şi 2 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului de prognoză şi cele mai scăzute la sfârşit. Vor fi posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 16 decembrie, iar după 21 decembrie probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ va fi în creştere.

METEO. MOLDOVA

În general, pe parcursul întregului interval de prognoză, media temperaturilor maxime va fi apropiată de cea normală specifică perioadei de referinţă, aceasta urmând a se încadra între 2 şi 5 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-20 decembrie şi din nou spre finalul celei de a doua săptămâni.

Regimul termic nocturn nu va avea variaţii semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 şi 1 grad (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (şi sub -4 grade) în nopţile din perioada 22-25 decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi în creştere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniţă şi ploi slabe se pot semnala, trecător, şi în prima săptamână de prognoză.

METEO. DOBROGEA

În mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic (atât cel diurn, cât şi cel nocturn) se va situa peste mediile climatologice specifice perioadei şi va caracteriza o vreme caldă.

Astfel, media maximelor va fi cuprinsă între 5 şi 8 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-19 decembrie, iar cea a minimelor se va încadra între 2 şi 4 grade, cu posibilitatea unor valori mai scăzute (şi sub 0 grade) în nopţile din perioada 22-25 decembrie. Ploi slabe se vor semnala în prima zi a intervalului, dar temporar şi în perioada 19-27 decembrie, în timp ce în restul intervalului, trecător, este posibil sa apară burniţa.

METEO. MUNTENIA

În primele două zile vremea va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7...8 grade, urmând ca în perioada 16-19 decembrie aceasta să scadă spre valori de 4...5 grade, în timp ce cea de a doua săptămână va fi caracterizată de temperaturi diurne medii, relativ constante, în jurul a 5...6 grade.

Regimul termic nocturn nu va avea variaţii semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 şi 2 grade (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (şi sub -4 grade) în nopţile din perioada 23-27 decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi în creştere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniţă şi ploi slabe se pot semnala, trecător, şi în prima săptămână de prognoză.

METEO. OLTENIA

Primele două zile vor caracteriza o vreme caldă, cu o medie regională a maximelor de 7...9 grade, urmând ca în perioada 16-20 decembrie aceasta să scadă spre valori în jurul a 4 grade, în timp ce cea de a doua săptămână va fi caracterizată de temperaturi diurne medii, relativ constante, în jurul a 5...6 grade.

Regimul termic nocturn nu va avea variaţii semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -1 şi 1 grad (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (şi sub -3 grade) în nopţile din perioada 23-27 decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi în creştere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniţă şi ploi slabe se pot semnala, trecător, şi în prima săptamnână de prognoză.

METEO. LA MUNTE

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 şi 4 grade şi cea a minimelor între -4 şi 2 grade. Ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât valorile diurne vor scădea spre medii de -2...0 grade, iar cele noctune spre medii de -6...-4 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere în intervalul 21 – 27 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici