ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Cu cine votează politicienii. DECLARAŢII de la secţiile de votare - FOTO, LIVE TEXT

Gheorghe Funar, Titus Corlăţean, Teodor Meleşcanu şi Elena Udrea se numără printre primii politicieni care s-au prezentat la urne duminică pentru a vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Mediafax.ro vă prezintă LIVE TEXT declaraţiile acestora din secţiile de votare.

2371 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Cu cine votează politicienii. DECLARAŢII de la secţiile de votare - FOTO, LIVE TEXT

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Cu cine votează politicienii. DECLARAŢII de la secţiile de votare - LIVE TEXT (Imagine: Adriana Neagoe/ Publimedia)

UPDATE 14:52 - Dorin Cioabă, însoţit la urne de zeci de persoane: Am votat pentru o ţară fără discriminare

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a mers, duminică, la secţia de votare din municipiul Sibiu de care aparţine însoţit de aproximativ 30 de persoane, iar la ieşire a spus că a votat "pentru un preşedinte bun şi pentru o ţară prosperă şi fără discriminare”.

UPDATE 14:26 - Szilágyi: Am votat pentru o Românie care să fie patria tuturor, a regiunilor istorice, a comunităţilor

Candidatul PPMT la Preşedinţie, Szilágyi Zsolt, a mers la urne, duminică, la o secţie din Oradea, spunând că a votat pentru "o Românie care să fie patria tuturor, a regiunilor istorice şi a tuturor comunităţilor naţionale".

UPDATE 13:43 - Mazăre a mers la vot însoţit de locuitori din campusul social: Votez ca ţara să revină la normal

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a mers la secţia de votare însoţit de mai multe persoane care locuiesc în campusul social ”Henri Coandă”, el spunând că votează pentru ca ţara să revină la normal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 13:40 - Geoană: Am votat să terminăm lucrul pe care l-am început în 2009

Senatorul PSD Mircea Geoană a votat, duminică, la Liceul „Jean Monnet”, el precizând, la ieşire, că a votat „ca să terminăm lucrul pe care l-am început în 2009” şi i-a îndemnat pe cei care l-au votat în urmă cu cinci ani pentru funcţia supremă în stat să dea României şansa unei schimbări profunde.

UPDATE 13:32 - Falcă: Am votat pentru orientarea spre Europa, nu Rusia

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a votat, duminică, împreună cu soţia şi fiica sa la o şcoală din cartierul Aradul Nou, în zona în care locuiesc, edilul afirmând că a votat ”pentru un viitor al României orientat spre Europa, nu Rusia”.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, co-preşedinte judeţean al ACL, a votat la Secţia nr. 103, de la o şcoală situată în cartierul Aradul Nou, la câteva străzi distanţă de locuinţa sa, el venind împreună cu soţia şi fiica sa.

”Sigur nu am votat cu cel care a oprit investiţiile în municipiul şi judeţul Arad. Ştiu exact pentru cine am votat - pentru un viitor al României orientat spre Europa, nu Rusia. Cred că românii trebuie să vină masiv la vot, ca şi la Revoluţia din 1989, pentru a schimba un regim periculos, care dă semnale spre Rusia. Sper ca tinerii să aibă propria lor revoluţie, cum am avut noi în 1989, şi să-şi aleagă viitorul”, a spus Falcă.

Liderul ACL a adăugat că speră ca arădenii ”să voteze un conducător care are fapte în spatele său, care poate să spună că a lăsat ceva României”.

Ela Falcă, soţia edilului, a fost îmbrăcată cu un palton cu motive tradiţionale româneşti, spunând că ţinuta a fost aleasă special pentru ziua alegerilor.

”E un port naţional stilizat, care merge foarte bine în ziua votului”, a spus soţia primarului.

UPDATE 13:06 - Ionescu Quintus: Am votat să avem o viaţă liniştită, aşa cum am trăit-o acum trei sferturi de secol

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a mers la vot, duminică, spunând că a votat pentru candidatul capabil să asigure ţării o viaţă prosperă şi liniştită, aşa cum el am trăit-o ”acum vreo trei sferturi de secol”.

UPDATE 12:17 - Borbely: Am votat pentru un preşedinte mediator, nu pentru unul care să dezbine

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, spune că a votat pentru un preşedinte "care să înţeleagă ce înseamnă diversitatea în societate şi care să fie un mediator adevărat, şi nu unul ce dezbină”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 12:06 - Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu: Am votat pentru un preşedinte mai tânăr şi mai echilibrat

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, spune că a votat pentru un preşedinte mai tânăr şi mai echilibrat şi ”aplecat către nevoile oamenilor”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a votat la secţia nr. 123, unde a venit însoţită de nepoţica sa, Ema, şi de fiul său cel mic, Robert.

"Cred că avem nevoie de un alt fel de preşedinte după zece ani, un preşedinte mai echilibrat, în primul rând, mai tânăr. Un preşedinte aplecat către nevoile sociale ale oamenilor şi eu sper că votul pe care l-am dat astăzi va fi, ca de fiecare dată, cu noroc", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a reclamat nereguli la vot, chiar la secţia în care a votat.

"Chiar şi în această secţie s-a dus muncă de lămurire cu preşedintele pentru a se trimite urna mobilă la Spitalul Filantropia. Mi se pare o nebunie de fiecare dată, dacă sunt netransportabili urna mobilă trebuie să meargă la ei", a mai spus primarul Craiovei.

La ieşirea din secţie, ea s-a întâlnit cu actorul Marcel Iureş, care a votat la aceeaşi secţie, pe listele suplimentare, el neavând domiciliul la Craiova.

"Eu cred în provocări, care o fi îl urmăm, vedem. Fac faţă oricărei provocări. Care va fi să ne zică ce este de făcut şi noi facem", a spus Iureş.

UPDATE 11:59 - Dan Diaconescu: Nu am putut vota la "Jean Monnet". Fiind candidat, puteam vota oriunde

Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a venit, duminică, să-şi exercite dreptul de vot la o secţie de votare ce funcţionează la liceul "Jean Monnet", el precizând că nu a putut vota aici, membrii biroului secţiei de votare interpretând legea în acest sens.

UPDATE 11:48 - Iliescu: Sper să marcăm intrarea în normalitate. Doar o guvernare coerentă poate asigura acest lucru

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a votat, duminică, la liceul Jean Monnet, el exprimându-şi speranţa ca România să marcheze un moment de intrare în normalitate şi apreciind că doar o guvernare coerentă poate să asigure acest deziderat.

UPDATE 11:38 - Kelemen a votat pentru un preşedinte vizionar, care să creeze consens

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a votat, duminică, pentru o Românie care să îşi respecte cetăţenii şi care să aibă un cuvânt de spus nu numai în regiunea Mării Negre, precum şi pentru un preşedinte vizionar, capabil să creeze consens.

UPDATE 11:20 - Antonescu: Am votat din respect pentru toţi cei care îşi pun speranţa în votul de astăzi

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a votat, duminică, la alegerile prezidenţiale, la o secţie de votare din Capitală, declarând că şi-a exercitat acest drept în semn de respect faţă de cei care îşi pun speranţa în votul exprimat în această zi, menţionând că nu a avut ”dubii” asupra opţiunii sale.

UPDATE 11:13 - Băsescu: După 10 ani,va veni alt tip de preşedinte;să fie un preşedinte care să facă România frumoasă

Preşedintele Băsescu a declarat, după ce a votat la Colegiul A.D.Xenopol, că este momentul schimbării unui mod de a fi preşedinte şi că, după 10 ani, va veni alt tip de preşedinte, el pledând pentru un ”preşedinte care să continue consolidarea statului de drept şi care să facă România frumoasă”.

UPDATE 10:50 - Daciana Sârbu, după vot: Să ne ajute Dumnezeu să scăpăm de ură şi dezbinare

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a votat, duminică, alături de soţul său, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, ea spunând, după vot: "Să ne ajute Dumnezeu să urmeze o perioadă de linişte şi înţelegere, să scăpăm de ură şi dezbinare".

UPDATE 10:43 - Oprescu: Am votat pentru o Românie sănătoasă, stabilă şi pentru încrederea în tinereţe

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a exercitat, duminică, dreptul de vot alături de preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, şi de soţia acestuia, Daciana Sârbu, edilul precizând că a votat pentru o România sănătoasă şi stabilă şi pentru încrederea în tinereţe.

UPDATE 10:33 - Ponta: După atâta război şi distrugere e timpul să reconstruim

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a votat, duminică, la o secţie de votare din Bucureşti, pe liste suplimentare, împreună cu soţia sa, Daciana Sârbu, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, el precizând, după vot, că după atâta război şi distrugere este timpul pentru reconstrucţie.

UPDATE 10:29 - Emil Boc a votat pentru o Românie modernă şi frumoasă

Fostul premier Emil Boc a votat, duminică dimineaţă, pentru "o Românie modernă şi frumoasă", el declarându-se bucuros de prezenţa mare la urne, care arată că "românii sunt responsabili”.

UPDATE 10:19 - Blaga: Am votat pentru o Românie normală; îndemn pe toţi să folosească această armă puternică, votul

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi-a exprimat opţiunea electorală, la ora 10:00, împreună cu soţia sa, la secţia de votare de la Liceul I.L.Caragiale, precizând că a votat pentru "o Românie normală" şi că îi îndeamnă pe toţi românii "să folosească această armă puternică, votul".

UPDATE 10:14 - Tăriceanu a votat împreună cu soţia, însoţit de foştii lideri PNL Chiţoiu, Gerea şi Stroe

Călin Popescu Tăriceanu a votat, duminică, la prezidenţiale, alături de soţia sa, la o secţie de votare din Capitală, fiind însoţit de foştii lideri ai PNL care i s-au alăturat, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Radu Stroe şi Cristian David, fostul premier vorbind despre încheierea ”regimului Băsescu”.

UPDATE 10:03 - Duşa a votat pentru un preşedinte care să nu promoveze dezbinarea între profesii

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a votat, duminică, pentru un preşedinte care îşi doreşte o Românie puternică şi stabilă, care "trebuie” să aducă nomalitatea şi "să nu mai promoveze dezbinarea între profesii şi categorii de vârstă”.

UPDATE 10:00 - Iohannis, cu soţia sa la vot, a cărei zi de naştere este duminică: Am votat pentru o Românie normală

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a votat, duminică dimineaţă, la Sibiu, alături de soţia sa, a cărei zi de naştere este, el spunând că şi-a exprimat opţiunea electorală pentru ”o România normală, pentru România lucrului bine făcut”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 09:48 - Dragnea: Am votat româneşte, pentru cineva care ştie cum se conduce o ţară. Cred că interesul este foarte mare pentru vot

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, dumunică, după ce a votat la Liceul A.D Xenopol din Capitală, că a votat "româneşte", "pentru cineva care ştie cum se conduce o ţară" şi a adăugat că "orice bun român este bine să voteze româneşte". El a mai spus că se aşteaptă la o prezenţă bună la vot.

UPDATE 09:44 - Valeriu Zgonea a votat pentru ”un preşedinte care să îi unească pe români”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a votat, duminică dimineaţă, la Craiova, spunând că şi-a exprimat opţiunea electorală pentru un ”preşedinte mediator, care să îi unească pe români”.

UPDATE 09:43 - Udrea: Am votat pentru o Românie frumoasă

Candidatul la Preşedinţie al PMP, Elena Udrea, a votat, duminică, la ora 09:00, la Liceul "Mihai Eminescu", declarând că votează pentru o Românie frumoasă şi cu încredere că o femeie poate să facă cel puţin la fel de multe lucruri bune precum un bărbat pentru ţara ei.

UPDATE 09:38 - Meleşcanu: A fost greu de găsit numele pe buletinul de vot, scris foarte mic

Candidatul independent la Preşedinţie Teodor Meleşcanu şi-a exprimat, duminică, opţiunea electorală la o secţie de votare din Bucureşti, el spunând că "a fost greu de găsit numele pe buletinul de vot, scris foarte mic".

UPDATE 09:23 - Corlăţean: Am votat cu gândul la fraţii noştri din Basarabia

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi-a exprimat, duminică, opţiunea electorală la secţia de votare nr. 85 din Bucureşti, el spunând că a votat pentru ca "România să fie tot mai puţin dezbinată, să fie o Românie tot mai unită" şi "cu gândul la fraţii noştri din Basarabia".

UPDATE 08:52 - Ioan Rus a votat pentru încetarea urii şi a războiului românilor împotriva românilor

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a votat, duminică dimineaţă, la Cluj-Napoca, pentru ”încetarea urii şi a războiului românilor împotriva românilor", spunând că se aşteaptă de la viitorul preşedinte la stabilitate politică şi economică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

07:18 - Gheorghe Funar a votat la ora 7.00. Candidatul independent la Preşedinţie a venit îmbrăcat în costum popular

Candidatul independent la Preşedinţie Gheorghe Funar a votat, duminică dimineaţă, la ora 7.00, el venind la secţia de votare îmbrăcat în costum popular.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici