Video Alina Gorghiu: Meciul încă se joacă. Nu renunţăm la formarea unei majorităţi pentru Cioloş

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, imediat după închiderea secţiilor de votare, că "meciul încă se joacă" şi partidul nu renunţă la formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea lui Dacian Cioloş ca premier.

5417 afișări

"Orice meci se joacă până la capăt, obiectivul de a încerca să facem o majortate parlamentară pentru Dacian Cioloş premier. Încă se joacă şi depinde de rezultatul final, de partidele mici. Mandatul celor care vor intra în Parlament nu e uşor, este un drum pe care am pornit împreună", a declarat Alina Gorghiu.

Întrebată dacă îşi menţine declaraţia potrivit căreia îşi va da demisia, Gorghiu a spus că „eu îmi menţin toate declaraţiile inclusiv cele în care vă spun acum că meciul trebuie jucat pâna la capăt”.

Sondajele arată că PNL a obţinut în jur de 20 de procente.

„Vreau să le mulţumesc, însă, în mod special, tuturor celor care sunt angrenaţi în acest proces electoral, care sunt în secţiile de vot. Este important ca ei să rămână mobilizaţi, să ştie că orice meci se joacă până la capăt şi că obiectivul pe care l-am fixat, acela de a încerca să facem o majoritate parlamentară pentru proiectul Dacian Cioloş – prim-ministru este un proiect care încă se joacă. Depinde foarte mult de rezultatul final, de rezultatul celorlalte partide mici, dacă vor intra sau nu în Parlament, însă, mesajul pe care vreau să îl dau este unul de atenţie până în ultimul moment”, a declarat preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat că PNL va începe numărătoare paralelă şi cel târziu luni dimineaţă vor putea veni cu „un rezultat bun pentru PNL”.

Întrebată ce înseamnă „un rezultat bun”, Alina Gorghiu a afirmat că aşteptă rezultatele finale şi că în politică toate lucrurile trebuie să meargă până la capăt.

„Am încredere că rezultatul va fi unul bun (…) O să vă rog să înţelegeţi că rezultatele sunt cele de la final. Am mai văzut de-a lungul vremii rezultate şi rezultate, care s-au îmbunătăţit de la o oră la alta (…)”, a răspuns Alina Gorghiu, afirmând că va oferi mai multe informaţii după ce numărătoarea paralelă se va încheia.

Alina Gorghiu a afirmat că ultimele două ore la nivel naţional înseamnă prezenţă pentru dreapta, susţinând că s-a stat la cozi nu numai în Bucureşti, ci şi în centrele urbane mari. Preşedintele PNL a spus că rezultatele finale, „oricât de greu ar putea să pară în acest moment”, le vor oferi liberalilor şansa discutării unei majorităţi în Parlament pentru proiectul Cioloş.

„Este important să vedem rezultatele ca ulterior să putem să discutăm o strategie. Sigur, că mâine, cel târziu, vom avea această discuţie împreună cu Dacian Cioloş, cu cei de la USR, să vedem în ce măsură se poate concretiza proiectul la care am pornit împreună”.

Întrebată dacă PNL a pierdut alegerile, Gorghiu a afirmat că „alegerile se pierd când tragi linie şi vezi că ai pierdut”, adăugând că PNL şi celelalte partide sunt în plin proces electoral.

În perioada următoare vor fi discuţii în partid, cu premierul susţinut, cu cei care vor intra în Parlament, iar „preşedintele îşi va intra probabil în rolul constituţional care va face într-un interval scurt după rezultatul alegerilor consultări, aşa cum spune Constituţia”, a mai spus Gorghiu.

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici