Antonescu: PNL ar fi dispus să îşi asume guvernarea, dar singur

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că, teoretic, liberalii ar fi dispuşi să-şi asume guvernarea, dar singuri, precizând însă că acest lucru nu este fezabil în condiţiile unei majorităţi parlamentare ostile şi reiterând susţinerea variantei unui Guvern de tehnicieni.

26 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL ar fi dispus să îşi asume guvernarea, dar singur

Antonescu: PNL ar fi dispus să îşi asume guvernarea, dar singur (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Întrebat dacă PNL îşi asumă să intre într-un eventual nou Guvern şi în ce condiţii, liderul PNL a precizat că liberalii nu îşi asumă intrarea într-un eventual nou Executiv din cauza majorităţii actuale care este deformată şi compromisă, precizând că el susţine ideea unui Guvern de tehnicieni.

"Nu, PNL nu-şi asumă să intre într-un eventual nou guvern pentru că am spus, dacă e vorba de guverne politice avem o majoritate politică astăzi deformată, compromisă, falsificată. Formula noastră, aşa cum am mai spus în care credem pentru această perioadă cel puţin este aceea a unui guvern de tehnicieni", a susţinut, într-o conferinţă de presă, Crin Antonescu .

Preşedintele PNL a subliniat, ulterior, că PNL ar fi dispus să-şi asigure guvernarea României, dar singur, fără alte partide, precizând că este în condiţile actuale probabil acest lucru este nefezabil.

"În mod teoretic, PNL ar fi dispus să asume (guvernarea -nr), dar singur, pe programul său, pe aceste elemente, inclusiv responsabilitatea de a guverna într-o asemenea perioadă dificilă. Evident însă că în condiţiile unei majorităţi ostile, evident că în condiţiile în care avem de a face cu variante care pun în discuţie inclusiv regimul taxelor şi impozitelor, probabil că acest lucru este nefezabil şi noi discutăm în termeni realişti", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici