Băsescu: Partidele din opoziţie se izolează prin neparticiparea la consultări şi este păcat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că partidele de opoziţie se izolează prin neparticiparea la consultările cu şeful statului, adăugând că el va continua să le invite la discuţii pe teme importante, cu atât mai mult cu cât doreşte ca aceste consultări să fie mai dese.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Partidele din opoziţie se izolează prin neparticiparea la consultări şi este păcat

Băsescu: Partidele din opoziţie se izolează prin neparticiparea la consultări şi este păcat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Prin neparticipare se izolează şi este păcat. Sunt partide mari şi pot contribui cu soluţi", a spus Băsescu.

Preşedintele a afirmat că faptul că partidele din opoziţie nu vin la consultările cu şeful statului nici în condiţiile în care se discută teme importante, cum sunt cele legate de FMI, Schengen, MCV, echilibrele macroeconomice în UE, dovedeşte lipsă de responsabilitate din partea acestora vizavi de interesul naţional.

Băsescu a spus că va continua să invite partidele de opoziţie la consultări şi că acestea vor fi mai dese.

El a făcut aceste declaraţii după consultările de la Cotroceni pe teme legate de Schengen, acordul cu FMI şi de cel mai recent Consiliu European.

Partidele de opoziţie, la fel ca în cazul precendentelor consultări, din 11 octombrie, nu au participat la discuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici