Video Biblioteca din Ferentari: Deputatul merge la serviciu într-o clădire mare, dacă minte este schimbat

Copiii şi politicienii s-au strâns „mai greu”, vineri, la deschiderea Bibliotecii din Ferentari, unde micuţii au învăţat că organizarea unei ţări seamănă cu cea a unei familii, iar un parlamentar merge la serviciu în cea de treia clădire ca mărime din lume şi dacă minte este schimbat după patru ani.

1064 afișări

„Sfertul academic. Mai greu să strângi copii şi preşedinţi (...) Este o bibliotecă pusă la dispoziţia copiilor din Ferentari, în mod proactiv, în sensul în care nu ne vom limita să îţi aşteptăm pe copii şi să le oferim cărţi, ci vom merge înspre ei şi vom intra zilnic în Ferentari să le oferim cărţi”, a declarat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, afirmând că spaţiul generos al cabinetului său din Sectorul 5 poate găzdui nu doar o activitate parlamentară.

La Biblioteca din Ferentari copiii vor putea lua parte la cursuri after-school, cursuri de limbă engleză, franceză, română vor primi „ajutor pentru matematică” şi îşi vor putea serba ziua de naştere, a precizat deputatul PNL.

Biblioteca deschisă la cabinetul parlamentar va găzdui şi programul „Poveşti din Ferentari”, va aduce alături de copii vedete din lumea muzicală şi personalităţi culturale, primul invitat fiind scriitorul şi criticul literar Bogdan Lefter.

Criticul literar le-a spus copiilor că este profesor şi i-a întrebat dacă ştiu ce este politică, ce sunt partidele politice, Parlamentul sau Guvernul.

Discuţia despre politică i-a făcut pe copii să se încrunte.

“De ce te-ai strâmbat, ai auzit că nu este bună politica?”, l-a întrebat Bogdan Lefer pe unul dintre copiii veniţi la Biblioteca din Ferentari.

“Este aşa şi aşa”, a răspuns copilul.

Copiilor li s-a explicat că un parlamentar merge la serviciu în cea de treia clădire ca mărime din lume şi dacă nu îşi respectă promisiunile făcute înainte de alegeri după patru ani nu va mai fi votat.

“Nu este un singur partid şi toţi ne promit că o să facă bine. Unii câştigă, vedem că nu reuşesc să facă ce au promis şi la alegerile următoare îi votăm pe ceilalţi”, a spus Bogdan Lefter.

Organizarea ţării a fost asemănată de criticul literar cu cea a ţării.

“Suntem toţi la un loc şi trebuie să ne gospodărim cumva ca societatea să funcţioneze. (…) Cineva trebuie să facă lucrurile să meargă ca să nu ne ciocnim ca maşinile, vorbesc tot de evenimente rutiere”, a spus Bogdan Lefter, în contextul în care soţul fostului lider PNL Alina Gorghiu a fost implicat într-un accident rutier, iar aceasta a decis să nu mai participe la deschiderea Bibliotecii Ferentari, deşi a donat 80% din fondul de carte, potrivit deputatului Ovidiu Raeţchi.

Copiii au fost învăţaţi că oamenii pot veni la cabinetul parlamentar să îi spună alesului că “nu curge apă pe strada lor” sau că “nu au suficienţi doctori la cabinet”, iar parlamentarul trebuie să sune la Guvern să rezolve problema şi când funcţionarii din Guvern susţin că nu sunt resurse, deputaţii şi senatorii să insiste să primească cele necesare.

“Te simţi mai deştept dacă înveţi. (…) Dacă eşti isteţ sau isteaţă ştii că o carte este plină de comori care se descoperă cu mintea”, le-a spus Bogdan Lefer copiilor.

Biblioteca din Ferentari are, în prezent 4000-5000 de cărţi pe care copii şi adulţii pot veni să citească la cabinetul parlamentar sa să le împrumute.

„De mâine dimineată uşile sunt deschise”, a spus deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, în încheierea evenimentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici