Video Cazanciuc, despre revocarea procurorului şef DNA: Iohannis este la capătul acestei proceduri

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, social-democratul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, a declarat, miercuri, în privinţa revocării Laurei Codruţa Kovesi, că preşedintele Klaus Iohannis, care ”este la capătul acestei proceduri, este responsabil de această decizie”.

1090 afișări

”Nu am participat până acum la vreo discuţie de partid, nu s-a pus problema la partid să facă PSD ceva. Preşedintele Iohannis este la capătul acestei proceduri, este responsabil de această decizie, politică evident”, a declarat Robert Cazanciuc.

El a mai spus că nu a citit motivaţia deciziei CCR, publicată marţi, potrivit căreia preşedintele nu are vreo atribuţie expresă care să justifice un drept de veto în numirea procurorilor, motiv pentru care nu se pronunţă asupra oportunităţii unei eventuale sesizări la Curtea Constituţională, pe ideea unui conflict instituţional, în cazul în care Klaus Iohannis nu dă curs solicitării ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

”Eu, personal, nu am studiat din punct de vedere juridic dacă această soluţie ar fi viabilă sau nu. Am văzut referiri la decizia de ieri a Curţii Constituţionale, dar nu am citit decizia Curţii Constituţionale integral să văd dacă s-ar pune sau nu problema unui conflict. În momentul de faţă pe legea în vigoare preşedintele este la capătul acestei proceduri şi este responsabil de ea”, a mai spus Cazanciuc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici