Cioloş a discutat cu vicepremierii despre legea salarizării, alegeri şi strategia anti-săracie

Legea salarizării, organizarea alegerilor şi strategia anti-săracie, iniţiativă care va fi lansată în zilele următoare, au fost temele de discuţie pe care premierul Dacian Cioloş le-a abordat, marţi dimineaţă, cu vicepremierii Vasile Dîncu şi Costin Borc.

4330 afișări
Imaginea articolului Cioloş a discutat cu vicepremierii despre legea salarizării, alegeri şi strategia anti-săracie

Cioloş a discutat cu vicepremierii despre legea salarizării, alegeri şi strategia anti-săracie (Imagine: Shutterstock)

"M-am întâlnit de dimineaţă cu vicepremierii Vasile Dîncu şi Costin Borc. Am discutat temele care ne preocupă pe termen lung şi unde avem de luat decizii strategice: legea salarizării, organizarea alegerilor şi strategia anti-săracie pe care ne pregătim să o lansăm zilele imediat următoare", a scris premierul Dacian Cioloş, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierii, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei şi reprezentanţii confederaţiilor sindicale vor forma un grupe de lucru care va elabora, într-o lună, noul proiect al Legii salarizării bugetare, care va cuprinde şi criterii de performanţă, anunţa purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, pe 13 ianuarie.

"Vorbim de celebra Lege a salarizării publice, care trebuie să fie actualizată. Trebuie răspuns constrângerilor acestei legi, pentru că în acest moment avem 110 clase de salarizare şi dintre acestea 24 sunt deja suprapuse, ca urmare a majorărilor salariului minim, din 2010 până acum, într-un ritm accelerat. Avem nivele de salarizare care nu mai diferă, pentru aceeaşi funcţie, în ministere sau instituţii diferite, dar care sunt cel puţin la nivelul clasei de salarizare în aceeaşi clasă, lipsesc criteriile de performanţă, avem situaţii în care salariile de bază ale persoanelor cu vechime în muncă au ajuns să fie mai mici decât ale debutanţilor(...) şi salariile celor cu studii superioare au ajuns să fie la nivelul salariaţilor cu studii medii", a spus Dan Suciu, el explicând că aceste anomalii au apărut ca urmare a majorării succesive a salariului minim din ultima perioadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici