Video Deputaţii USR s-au alăturat colegilor din Senat din balconul destinat jurnaliştilor/ UPDATE: Opoziţia a părăsit sala, iar puterea a prelungit programul de lucru

Mai mulţi deputaţi USR au venit, marţi, la balconul destinat jurnaliştilor de la sala de plen a Senatului, pentru a fi alături de senatorii Opoziţiei, în timpul dezbaterilor la modificarea Legii 303/2004, ei acuzând majoritatea parlamentară că vor să transforme Justiţia într-un ”instrument de casă”.

510 afișări

”Dacă nu vom reuşi să blocăm acum votarea legii în Senat vom continua cu celelalte instrumente disponibile pe care le avem - contestarea în zilele următoare la Curtea Constituţională a acestor iniţiative, Statutul magistraţilor, Legea ANi şi tot pachetul pe care înţeleg că dl. Dragnea, înţeleg, l-a promis baronilor săi. De asta ne explicăm cumva această grotească grabă care se întâmplă în ultimele zile în Parlament pe subiectul Justiţiei”, a declarat preşedintele USR, deputatul Dan Barna.

El a precizat că deputaţii USR au încercat să intre în sala de plen pentru a asista la dezbaterea modificărilor Legii 303/2004, dar nu li s-a permis accesul.

”Am venit să fim alături de colegii de la USR şi din Opoziţie. În momentul de faţă cred că societatea trebuie să conştientizeze că ne îndreptăm spre o situaţie care duce România cu 20 de ani înapoi, o situaţie în care Justiţia nu mai contează, în care puterea transformă Justiţia într-un instrument de casă. Ei sacrifică orice. Ceea ce se întâmplă acum nu este doar spălarea de procese în curs a unor persoane din majoritate, ci este aşezarea mecanismului de funcţionare a statului, astfel încât să ne putem întoarce la banul public, la genţi, la şpăgi, astfel încât să se revină la mecanismul furatului de bani publici”, a mai spus Barna.

Senatorii PNL şi USR au părăsit sala de plen

Senatorii PNL şi USR au părăsit şedinţa de plen a Senatului, în timpul dezbaterii modificării Legii 303/2004, susţinând că decizia conducerii celor două camere ale Parlamentului este ca de la 14.30 să aibă loc o şedinţă a plenului reunit pentru dezbaterea bugetului de stat pe 2018.

”Plenul Senatului, fie el şi plen, nu poate fi suveran peste o decizie a Biroului Permanent R şi altă decizie nu s-a luat. Noi, în semn de protest, părăsim sala, PNL şi USR. Vom sesiza CCR pentru nerespectarea deciziilor conducerii Parlamentului”, a anunţat senatorul PNL Mario Oprea.

O poziţie similară a avut şi senatorul USR Cristian Ghica.

”Nu există o hotărâre a BPR a plenului, aşa că noi o să mergem la 14.30 la plenul comun”, a spus Ghica.

În sala de şedinţe a plenului Senatului au rămas senatorii PSD, ALDE şi UDMR.

Programul în plenul Senatului, prelungit până la epuizarea dezbaterilor

Senatorii au adoptat, în şedinţa de marţi, propunerea senatorului PSD, Şerban Nicolae, de a prelungi programul până la epuizarea dezbaterilor la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Plenul Senatului a adoptat propunerea cu 69 de voturi „pentru”, 34 „împotrivă” şi patru abţineri.

Senatorul PNL, Carmen Hărău, a întrebat cum poate rămâne la dezbaterile privind Legea 303/2004 şi, în acelaşi timp, să fie la dezbaterile privind bugetul pe 2018, de la Camera Deputaţilor.

Liderul Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a răspuns: „Nu începe la Cameră şedinţa comună fără dumneavoastră”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici