Florin Iordache rămâne preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor până după alegerile parlamentare. Ponta, după ce a pierdut nominalizarea: E bine că nu e ceartă în PSD - VIDEO

Deputatul PSD Florin Iordache rămâne preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor până după alegerile parlamentare, au declarat marţi pentru MEDIAFAX surse din PSD.

2771 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache rămâne preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor până după alegerile parlamentare. Ponta, după ce a pierdut nominalizarea: E bine că nu e ceartă în PSD - VIDEO

Florin Iordache rămâne preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor până după alegeri - surse (Imagine Szavuj Attila / Mediafax Foto)

Decizia a fost luată după o şedinţă a Comitetului Executiv care a durat doar o oră.

Victor Ponta a declarat marţi, înaintea Comitetului Executiv al PSD, că va candida pentru şefia Camerei doar dacă va avea susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, după ce cu o zi în urmă îşi anunţa public intenţia fermă de candida, spre nemulţumirea preşedintelui PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, înaintea Comitetului Executiv al PSD, că propunerea pentru şefia Camerei Deputaţilor o va face el, iar unii dintre colegi ''vor da un test de răbdare, de inteligenţă, de maturitate'' în cadrul acestei şedinţe.

Fostul premier Victor Ponta a declarat marţi, la finalul Comitetului Executiv care a decis ca Florin Iordache să fie şeful interimar al Camerei Deputaţilor, că pentru el acest deznodământ nu este nici victorie, nici înfrângere, în condiţiile în care Liviu Dragnea nu a susţinut pe nimeni.

''Nu va fi nimeni (preşedinte al Camerei Deputaţilor, n.r.). Liviu nu a susţinut pe nimeni'', a declarat Victor Ponta la finalul Comitetului Executiv al PSD.

Întrebat dacă acest lucru reprezintă pentru el o înfrângere, Ponta a răspuns: ''Doamne fereşte, la câte victorii şi înfrîngeri am deja la palmares, vreţi să o adăugaţi. Cum vreţi... unii o să zică că e o victorie, că nu e nimeni, alţii o să zică că e o înfrângere. Eu zic că e bine că nu e nicio ceartă în PSD".

"Domnul Dragnea a propus, până la alegerile din noiembrie sau când va fi, să nu fie nimeni preşedinte la Cameră şi în Biroul Permanent, sigur, vor asigura conducerea. (...) Eu nu m-am propus. Vă dau declaraţia lui Liviu de acum o lună când zicea că vreau să fiu la Cameră, acuma probabil că a gândit altfel si e ok", a mai adăugat Ponta.

Întrebat cum i se pare decizia CEX de a merge pe varianta unui interimar la şefia Camerei, Ponta a spus: "Vă pregătiserăţi dumneavoastră de lupte, dar am zis foarte clar - dacă Liviu mă susţine candidez, dacă nu mă susţine, nu candidez că nu-mi trebuie vreo funcţie în mod special".

Ponta a dat şi un calificativ relaţiei pe care o are cu Liviu Dragnea: "Mai mult decât perfectă", a spus el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici