FOCUS: Liderii politici cu notorietate ai partidelor au evitat confruntarea în acelaşi colegiu

Politicienii cu notorietate au evitat să candideze în acelaşi colegiu uninominal la scrutinul din 30 noiembrie, mai ales liderii de partide, care au încercat să evite riscurile de a rămâne în afara Parlamentului, prin candidatura în fief-urile formaţiunilor lor.

792 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Liderii politici cu notorietate ai partidelor au evitat confruntarea în acelaşi colegiu

FOCUS: Liderii politici cu notorietate ai partidelor au evitat confruntarea în acelaşi colegiu

Într-un alt fief al PSD (45,23% pentru preşedintele CJ), judeţul Bacău, a fost trimis să câştige un loc în Camera Deputaţilor pentru PNL fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, având-o drept contracandidat pe social-democrata Gabriela Zaharia. În Colegiul 2 pentru Cameră, pe buletine figurează numele Minodorei Cliveti – PSD şi Silviu Lefter – PNL. În circumscripţie şi-a depus candidatura Viorel Hrebenciuc – PSD, în acelaşi colegiu încercând să câştige voturile electoratului Corneliu Pricope – PNL şi Bebe Coandă – PDL.

Printre candidaţii cu notorietate dar fără experienţă politică propuşi într-un colegiu din judeţ se află atleta Doina Melinte – PDL. Mai doreşte să obţină un fotoliu de parlamentar în acestă circumscripţie Sabin Cutaş, Alianţa PSD+PC, fără a avea vreun rival redutabil.

În judeţul Bistriţa Năsăud, unde circa o treime din electorat a votat, la alegerea preşedintelui CJ, pentru PDL şi o treime pentru PSD, candidatul PDL într-un colegiu de deputat Ioan Oltean pare să aibă mari şanse, având în vedere numele celorlalţi candidaţi.

Au optat să candideze în judeţul Braşov, împărţit în ceea ce priveşte popularitatea de PNL şi PDL, Gheorghe Gabor – PNL Ioan Ghişe - PNL şi Titus Corlăţean – Alianţa PSD+PC, partidele lor plasându-i în colegii fără adversari de temut. Pentru Ghişe, Alianţa PSD+PC l-a propus drept contracandidat pe Dumitru Prunariu.

În Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, la Braşov, în competiţie s-au înscris senatorul Ivan Cismaru – PDL şi deputatul Constantin Niţă – PSD.

În judeţul Brăila, dominat de PSD, a fost înregistată candidatura într-un colegiu de deputat a Danielei Bartoş – Alianţa PSD+PC.

Printre numele cunoscute care candidează în judeţul Buzău, majoritar PSD şi PDL, se numără George Scutaru – PNL Graţiela Iordache – PDL şi Cezar Preda – PDL, fiecare depunându-şi, însă, candidatura în colegii diferite.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici