Video GALERIE FOTO | REPORTAJ Ziua Independenţei SUA, sărbătorită la Bucureşti: Baseball şi burgeri asezonaţi cu discursuri pragmatice

Recepţia organizată, marţi, de Ambasada SUA, cu ocazia Zilei Independenţei, a avut ca temă baseball-ul, sportul naţional al SUA, dar discursurile susţinute atât de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi de ambasadorul Hans Klemm, au avut numeroase trimiteri la vizita din SUA şi la preşedintele Trump.

1171 afișări

Astfel, cei doi oficiali care au susţinut discursuri în cadrul evenimentului, Klaus Iohannis şi Hans Klemm, au reiterat recenta vizită în SUA, întrevederea cu preşedintele Donald Trump, precum şi angajamentul asumat de liderul de la Casa Albă de a consolida parteneriatul strategic cu România.

Iohannis a susţinut că este ”vitală” întărirea relaţiilor transatlantice, România învăţând, pe durata parteneriatului cu SUA, ce înseamnă ”forţa democraţiei” şi ”respectul faţă de justiţie” în timp ce Klemm a spus că Ambasada va îndeplini angajamentul preşedintelui Trump de a consolida parteneriatul strategic, făcând numeroase referiri la vizita lui Iohannis în SUA şi anunţând că va găzdui o numeroasă misiune comercială.

În timpul discursurilor preşedintelui Klaus Iohannis şi al ambasadorului SUA, Hans Klemm, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a stat alături de procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, de şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu şi de procurorul general Augustin Lazăr, undeva spre zona exterioară a perimetrului în care s-a desfăşurat evenimentul. Cei patru au stat, efectiv, umăr la umăr.

Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea şi proaspătul premier Mihai Tudose, care au venit şi împreună, au stat în partea din faţă, în imediata apropiere a scenei de pe care Iohannis şi Klemm s-au adresat invitaţilor. Ulterior, celor doi li s-a alăturat şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

Un alt grup a fost format de actualul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, care a stat alături de fostul ministru de resort, Mircea Duşa, dar şi de vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu.

De asemenea, au fost prezenţi şi vicepreşedintele PSD Georgian Pop, precum şi fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea şi fostul ministru pentru IMM-uri în Guvernul Grindeanu, Augustin Jianu.

Printre cei prezenţi s-au numărat şi noul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, dar şi fostul preşedinte interimar, Raluca Turcan, care a venit alături de soţul său, Valeriu Turcan.

Evenimentul a beneficiat, la final, de o reprezentanţie de acrobaţie aviatică susţinută de Iacării Acrobaţi, care au survolat în repetate rânduri, la joasă înălţime, audienţa. De asemenea, cei prezenţi au fost întreţinuţi şi de un recital susţinut de Monica Anghel.

Tema recepţiei organizate în acest an de Ambasada SUA a fost cea baseball-ului, în acest sens fiind invitaţi la Bucureşti trei foşti jucători de baseball din Liga Profesionistă: LaTroy Hawkins, Marlon Anderson şi Scott Erickson. Sharon Robinson, fiica lui Jackyie Robinson, cel care a acum 70 de ani a „spart bariera rasială” în Liga Profesionistă de baseball, a fost unul dintre invitaţii de onoare ai Ambasadei SUA, aceasta susţinând şi un scurt discurs.

Maşinile de epocă, Iacarii Acrobaţi, infanteriştii de la baza Mihail Kogălniceanu, formaţia Free Stay au adus pe gazonul Ambasadei SUA „nostalgia şi patriotismul, sentimente des întâlnite la americani care le asociază cu participarea la meciurile de baseball”.

Inivitaţii la recepţie au fost serviţi cu burgeri, hot-dogs, costiţe la grătar, pizza, bere, standuri ale marilor companii americane putând fi întâlnite la fiecare pas.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici