Guvernul a decis cum vor fi distribuiţi banii obţinuţi de din valorificarea bunurilor confiscate în materie penală: Câte 20% la Educaţie şi Sănătate

Guvernul a aprobat Regulamentul privind distribuirea sumelor încasate din valorificarea bunurilor confiscate în materie penală după rămânerea definitivă a hotărârii de confiscare, unul din actele normative din legislaţia secundară necesară operaţionalizării ANABI.

1176 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis cum vor fi distribuiţi banii obţinuţi de din valorificarea bunurilor confiscate în materie penală: Câte 20% la Educaţie şi Sănătate

Guvernul a decis cum vor fi distribuiţi banii obţinuţi de din valorificarea bunurilor confiscate în materie penală: Câte 20% la Educaţie şi Sănătate

''Regulamentul stabileşte modul în care sumele rezultate din valorificarea bunurilor mobile şi imobile intrate prin confiscare în proprietatea privată a statului vor fi alocate, după rămânerea definitivă a hotărârii de confiscare. Alocarea se face pe baza bilanţului anual în materia recuperării creanţelor provenite din infracţiuni prezentat de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate'', precizează Executivul.

Potrivit regulamentului, câte 20% din sume vor fi destinate pentru Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Ministerul Sănătăţii, iar câte 15% pentru Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Public, Ministerul Justiţiei şi asociaţiilor şi fundaţiilor cu obiect de activitate în domeniul social.

''Raportul în baza căruia se face această alocare va fi întocmit anual până la data de 15 februarie, pe baza datelor furnizate de către Ministerul Public, de instanţele de judecată, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sau de alte instituţii competente. Pentru anul 2016, ANAF va comunica ANABI până la data de 20 ianuarie 2017 valoarea sumelor virate la bugetul de stat după deducerea cheltuielilor de administrare şi valorificare a bunurilor mobile şi imobile'', mai meţionează Guvernul.

Conform datelor furnizate de ANAF, din totalul de 157,5 milioane de lei încasaţi până la 16 noiembrie 2016 din executare silită şi valorificări de bunuri, peste 21,1 milioane lei revin ANABI.

Sumele rezultate din valorificarea bunurilor mobile şi imobile confiscate se vor utiliza de către instituţiile publice sau entităţile menţionate în scopurile prevăzute de lege, pentru finanţarea activităţilor care contribuie la atingerea obiectivelor stabilite prin strategii naţionale sau sectoriale aprobate de Guvern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici