Video Iliescu: M-am opus intenţiei unora de a desfiinţa Senatul. Democraţia nu e S.A. sau SRL - VIDEO

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, la şedinţa solemnă dedicată aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului, că s-a opus intenţiei unora din clasa politică şi din societatea civilă de a desfiinţa Senatul, el arătând că democraţia nu e societate pe acţiuni sau SRL.

341 afișări

”M-am opus şi mă opun intenţiei unora din clasa politică şi din societatea civilă de a desfiinţa Senatul, sub pretextul eficientizării sistemului. Democraţia nu este o societate pe acţiuni, nu o poţi analiza aşa cum faci cu un SRL. Beneficiile ei sunt altele şi ţin de exerciţiul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, de suveranitatea poporului”, a spus Iliescu.

Potrivit lui Iliescu, a spune că desfiinţăm Senatul şi reducem numărul de aleşi din motive de economii bugetare este cea mai bună dovadă de refuz al democraţiei.

”Senatul şi Camera Deputaţilor nu sunt fabrici de legi, nu au normă de producţie legislativă”, a mai spus Iliescu, arătând că ar vrea să vadă în Parlament, ca mulţi români, mai multe dezbateri cu adevărat politice, pe probleme fundamentale ale României, şi a opinat că multe probleme sunt create de excesul de legiferare.

Iliescu a mai spus că Senatul va avea, în perspectiva schimbărilor administrative presupuse de regionalizare, un rol şi mai important de jucat.

Fostul şef de stat a precizat că a fost membru al Senatului şi a arătat că a colaborat de o manieră constructivă şi responsabilă cu această instituţie în timpul mandatelor de preşedinte al României.

”Raţional şi corect este ca la 10-15 ani să putem face o revizuire a Constituţiei prin care să introducem corecţiile necesare, fără a schimba lucrurile fundamentale, cum sunt cele care privesc sistemul bicameral”, a mai susţinut Iliescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici