Video Klaus Iohannis, despre legea pensiilor: Am vorbit cu premierul şi m-a asigurat că sunt bani

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că înainte de promulga şegea pensiilor a discutat cu premierul Viorica Dăncilă care l-a asigurat că a fost făcută o analiză şi există bani pentru majorările de pensii. De asemenea, el a recunoscut că pensiile actuale sunt mici şi că se impune o astfel de lege.

306 afișări

"După părerea mea, pensiile sunt prea mici. În consecinţă se impune o astfel de lege, nemaivorbind de corelări, inechităţi care au existat. Pe de altă parte, sigur s-a pus problema de unde se iau banii. În această chestiune am discutat cu doamna premier şi am întrebat-o direct şi clar – aveţi bani penru pensii? Doamna premier m-a asigurat că s-a făcut o analiză şi sunt bani de pesii, după care am promulgat legea", a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii.

Legea prevede o creştere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019 şi încheind cu 1 septembrie 2021.

Astfel, valorile punctului de pensie sunt următoarele:

a) la data de 1 septembrie 2019 - 1.265 lei;
b) la data de 1 septembrie 2020 - 1.775 lei;
c) la data de 1 septembrie 2021 - 1.875 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici