Klaus Iohannis îşi trimite consilierii la manifestările dedicate Micii Uniri, în timp ce el se va afla la Strasbourg

Preşedintele Iohannis va fi reprezentat de consilieri prezidenţiali şi consilieri de stat la manifestările de la Iaşi, Focşani şi Bucureşti dedicate zilei de 24 ianuarie, a declarat vineri purtătorul său de cuvânt, Iohannis urmând să se afle în acea perioadă la Strasbourg.

2868 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis îşi trimite consilierii la manifestările dedicate Micii Uniri, în timp ce el se va afla la Strasbourg

Preşedintele îşi trimite consilierii la manifestările dedicate Micii Uniri, în timp ce Klaus Iohannis se va afla la Strasbourg

"În perioada 24-25 ianuarie preşedintele României va fi prezent la Strasbourg, la Consiliul Europei. Elementul central al acestei deplasări îl reprezintă un discurs pe care îl va susţine în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Este o practică pentru acest for să invite personalităţi la nivel înalt, şefi de stat, de guvern, şefi ai unor instituţii internaţionale, să susţină astfel de discursuri în plenul sesiunilor anuale. Cu prilejul acestei deplasări, preşedintele va avea întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu preşedintele Comisiei de la Veneţia şi cu preşedintele CEDO", a detaliat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

Cu prilejul deplasării, preşedintele va avea întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu preşedintele Consiliului de la Veneţia şi cu preşedintele CEDO. De asemenea, şeful statului va participa, alături de secretarul general al Consiliului Europei şi preşedintele Republicii Cipru, la ceremonia de marcare a Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Apoi, Klaus Iohannis va avea întâlniri cu angajaţii români de la Consiliul Europei şi cu reprezentanţii comunităţii românilor din zona Alsaciei.

Administraţia Prezidenţială va fi reprezentată la manifestările de la Iasi, Focşani şi Bucureşti de consilieri ai preşedintelui. Klaus Iohannis va fi însă prezent luni, 23 ianuarie, la manifestarea dedicată Micii Uniri, care va avea loc la Muzeul Naţional Cotroceni.

"Preşedintele va fi prezent la Muzeul Naţional Cotroceni, la manifestarea «Locuri şi sunete ale Micii Uniri», un eveniment dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor şi în acest context, cu acelaşi prilej, în ziua de 24 ianuarie, Administraţia Prezidenţială va fi reprezentată la nivel de consilier prezidenţial şi consilier de stat la toate manifestările dedicate acestei zile", a spus Dobrovolschi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici