Lăzăroiu: Băsescu nu participă la dezbaterea de la TVR, Sassu să demisioneze

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu nu va participa la dezbaterea de la TVR, de miercuri seară, şi a susţinut că Alexandru Sassu trebuie să demisioneze de la conducerea televiziunii publice pentru că serveşte interesul unui partid.

28 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Băsescu nu participă la dezbaterea de la TVR, Sassu să demisioneze

Lăzăroiu: Băsescu nu participă la dezbaterea de la TVR, Sassu să demisioneze (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Cele cinci staff-uri de campanie plus domnul Sassu am stabilit o dezbatere în cinci, nu în şapte. Varianta în şapte a fost a PSD, unilaterală şi neîmpărtăşită de ceilalţi. Noi, cei din staff-ul PDL, considerăm că este o dezbatere organizată de domnul Sassu şi domnul Hrebenciuc", a spus Lăzăroiu.

El a adăugat că, în opinia staff-ului PDL, Alexandru Sassu ar trebui să demisioneze de la conducerea TVR deoarece, în loc să servească interesul publicului la informare, serveşte interesele unui partid.

"Din toate considerentele enumerate, domnul Traian Băsescu nu se va duce la dezbatere", a subliniat Lăzăroiu.

Staff-urile PDL, PNL, UDMR şi al lui Sorin Oprescu au trimis o scrisoare conducerii TVR prin care solicită organizarea, miercuri, la ora 19.45, a unei dezbateri între cinci candidaţi cu unul sau doi moderatori de la televiziunea publică.

"Precizăm că la aceste negocieri au participat şi reprezentanţi ai staffului candidatului Mircea Geoană. Aceştia au acceptat ca această dezbatere să aibă loc la ora şi în locul precizate mai sus", se arată în scrisoare.

"Vă solicităm ca moderarea dezbaterilor să fie asigurată de unul sau doi jurnalişti ai TVR, apreciind în acest sens echidistanţa de care televiziunea publică a dat dovadă pe parcursul acestei campanii. Considerăm că este de datoria televiziunii publice să organizeze această dezbatere. În esenţă, staffurile celor cinci candidaţi au agreat asupra acestei dezbateri, apărînd divergenţe în privinţa apartenenţei moderatorilor. Temele şi regulile dezbaterii au fost de asemenea agreeate de cele cinci staffuri şi v-au fost aduse la cunoştinţă. Vă rugăm să transmiteţi răspunsul dumneavoastră la sediile de campanie ale tuturor candidaţilor", se arată în mesaj.

TVR, Realitatea TV şi Antena 3 au încheiat, miercuri, un acord privind organizarea unor dezbateri publice cu toţi candidaţii la alegerile pentru Preşedinţie, care vor avea loc în studioul Televiziunii Publice, vor fi difuzate şi de cele două posturi de ştiri, cu moderatori de la cele 3 televiziuni.

Prima serie de dezbateri a fost programată miercuri:

între orele 17:00-18:30 - invitaţi: Remus Cernea, Ovidiu Iane, Eduard Manole, Constantin Rotaru, Constantin Ninel Potârcă,

între orele 19:30-21:30 - invitaţi: Crin Antonescu, George Becali, Traian Băsescu, Mircea Geoană, Kelemen Hunor, Sorin Oprescu şi Corneliu Vadim Tudor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici