Video Listă nominală cu medici testaţi pozitiv cu COVID-19 din focarul de la Suceava, publicată accidental de un consilier local

Un consilier local din Câmpulung Moldovenesc, Suceava, este cercetat penal după ce a postat „în mod ilegal” o listă cu personalul medical al spitalului din localitate infectat cu COVID 19. Informaţia a fost adăugată la rubrica comentarii de la o postare de pe reţeaua de socializare Facebook, scrie Monitorul de Suceava.

7084 afișări

Consilierul a scris vineri seara că 78 de cadre medicale au fost testate şi le-a publicat numele, după care a şters postarea. Acesta a fost însă copiată şi circulă în continuare pe reţelele de socializare, potrivit cotidianului local Monitorul de Suceava. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava i-au deschis lui Corneliu Berentan, consilier local PNL, dosar penal pentru această acţiune. 

Ei îl cercetează pentru săvârşirea infracţiunii de ”divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”. Potrivit acestora, vineri seară, pe site-ul unei instituţii de presă din Suceava a apărut o listă în care erau menţionate cadre medicale din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc care au fost testate şi pentru care rezultatul testării pentru COVID 19 a fost pozitiv.

Sesizarea a fost făcută din oficiu de către poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc, care au constatat că la rubrica ”comentarii” ale unei postări din reţeaua Facebook făcută în cursul serii de vineri, exista o listă cu numele şi prenumele cadrelor medicale din oraş, în dreptul cărora era precizat şi rezultatul pozitiv sau negativ al testării.

În scurt timp a fost identificat şi cel care a postat întreaga listă a cadrelor medicale testate, fiind vorba de consilierul local PNL Corneliu Berentan, care a şters apoi postarea, lista circulând acum în continuare pe Facebook sub formă de print-screen.

Contactat de colegii din presa centrală, Corneliu Berentan a declarat că a postat din greşeală lista pe grup, în momentul în care voia să i-o trimită printr-un mesaj privat unei cunoştinţe ale sale. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru a se stabili dacă există şi participarea altor persoane în comiterea faptei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici