Liviu Dragnea enumeră, după desemnarea lui Grindeanu ca premier, măsurile decalate pentru 1 februarie

Liderul PSD Liviu Dragnea a enumerat vineri după desemnarea ca premier a lui Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă la care a participat şi acesta, măsurile economice din programul de guvernare a căror intrare în vigoare a fost decalată pentru 1 februarie 2017.

7147 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea enumeră, după desemnarea lui Grindeanu ca premier, măsurile decalate pentru 1 februarie

Liviu Dragnea enumeră, după desemnarea lui Grindeanu ca premier, măsurile decalate pentru 1 februarie (Imagine: Marian Ilie / Mediafax ARhiva Foto)

"Din păcate suntem la 20 de zile de la alegeri şi aş vrea să reiau nişte măsuri care nu vor putea fi aplicate de la 1 ianuarie. Unele vor fi aplicate de la 1 februarie. Salariul minim va fi mărit la 1.450 de lei, dar de la 1 februarie 2017. Contribuţiile pentru pensionari, care sunt prevăzute la noi în program să fie eliminate, vor mai fi plătite de aceştia o lună. Impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, care în programul nostru este prevăzut să fie zero, va mai fi plătit o lună", a spus Dragnea.

El a arătat că bursele studenţilor vor creşte "de cel puţin 2,3 ori" de la 1 februarie, iar preţul medicamentelor care şi-au pierdut patentul va scădea de la 1 februarie cu 35%, şi nu de la 1 ianuarie.

Dragnea a mai spus că tot de la 1 februarie, în loc de 1 ianuarie, vor creşte cu 20% salariile în administraţia publică locală, se vor majora salariile actorilor cu 50% şi va creşte plafonul pentru plata TVA de la 220.000 la 300.000 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici