Video Liviu Dragnea este noul preşedinte interimar al PSD: Ponta rămâne prietenul meu. Suntem o echipă care-l sprijină ferm - VIDEO

Liviu Dragnea este noul preşedinte interimar al PSD, el fiind votat, miercuri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al partidului, în defavoarea Rovanei Plumb. Potrivit unor surse, Dragnea a primit 65 de voturi, în timp ce Rovana Plumb doar 18. Dragnea şi-a anunţat, oficial, candidatura pentru interimatul la şefia partidului cu doar o zi înaintea şedinţei CExN.

2872 afișări

Liviu Dragnea a declarat, imediat după vot, că va veni cu un plan de acţiune pentru redresarea partidului, iar Rovana Plumb va rămâne preşedintele Consiliului Naţional şi va conduce departamentele PSD. El a mai spus că social-democraţii vor face tot ce le stă în putinţă ca Victor Ponta să rămână premier, acesta fiind susţinut de toţi membrii de partid.

Dragnea, care până acum a ocupat funcţia de coordonator politic, a precizat că a avut o discuţie cu Gabriel Oprea, pe care l-a asigurat de colaborarea PSD şi de faptul că împreună vor asigura guvernarea.

Întrebat în legătură cu faptul că Ponta nu a votat, Dragnea a spus "până la urmă, este o soluţie rabinică".

Victor Ponta a plecat de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD fără să voteze, după ce a susţinut-o pe Rovana Plumb. Ponta a părăsit şedinţa, pe motiv că avea o întâlnire şi se va întoarce.

UPDATE - Dragnea: Ponta rămâne prietenul meu. Suntem o echipă care-l sprijină ferm

Noul şef interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, că l-a onorat foarte mult susţinerea preşedintelui de onoare Ion Iliescu, arătând că Victor Ponta rămâne prietenul său şi că partidul va fi condus de o echipă care îl va sprijini ferm pe Ponta.

"M-a onorat foarte mult susţinerea preşedintelui Iliescu, a avut o argumentaţie foarte solidă şi corectă, raţională. Rovana Plumb este preşedinte al CN, domnul preşedinte a spus ca noi să facem o echipă. Preluarea interimară a atribuţiilor să fie asumată de mine, că am o oarecare experienţă", a spus Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional în care a fost ales preşedinte interimar al formaţiunii social-democrate.

El a arătat că Victor Ponta rămâne prietenul său, chiar dacă acesta şi-a anunţat susţinerea pentru Rovana Plumb.

"Victor Ponta rămâne prietenul meu, pe un prieten nu te poţi supăra. A fost opţiunea lui Victor pe care o respect, dar Victor este prietenul meu. Categoric nu este un eşec al lui Victor Ponta. Suntem în faţa dumneavoastră ca o echipă care îl sprijină în mod ferm pe Victor Ponta”, a adăugat Dragnea.

UPDATE - Dragnea, întrebat dacă va candida şi la congres: Primul obiectiv este să ne aşezăm pe treabă

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că opinia cvasigenerală a Comitetului Executiv Naţional al PSD a fost ca în luna noiembrie să se organizeze congresul partidului, evitând să spună dacă va candida şi în cadrul acestui for, prioritatea fiind acum întărirea partidului.

"Opinia cvasigenerală a tuturor celor din Comitetul executiv Naţional a fost că în luna noiembrie să se organizeze Congresul PSD şi acesta va fi unul dintre obiectivele echipei de conducere interimară”, a spus Dragnea, la finalul şedinţei.

Întrebat dacă va candida la viitorul Congres, Dragnea a spus că primul obiectiv este ca partidul să fie îmbărbătat. "După votul de astăzi, primul obiectiv este să ne aşezăm pe treabă că sunt foarte multe lucruri de făcut, partidul trebuie îmbărbătat, aşteaptă un plan concret de acţiune, după care avem timp să ne gândim care candidează", a mai spus Dragnea.

UPDATE Zgonea: Liviu Dragnea este cea mai bună soluţie pentru PSD

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, la finalul Comitetului Executiv al PSD, că Liviu Dragnea este cea mai bună soluţie pentru PSD, în acest moment, şi l-a susţinut.

Întrebat dacă PSD a ieşit din criza despre care vorbea el însuşi, prin alegerea unei persoane care are o condamnare, Zgonea a spus că CExN a luat o "decizie specială", adăugând că dosarul în care acesta a fost condamnat, în primă instanţă, nu ar fi unul de corupţie.

UPDATE - Iliescu l-a susţinut pe Dragnea. Congresul PSD va avea loc în noiembrie

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, că l-a susţinut pe Liviu Dragnea pentru şefia interimară a PSD, iar congresul partidului va avea loc în noimebrie.

UPDATE - Victor Ponta: Oricine va câştiga, Rovana sau Liviu, voi lucra cu ei

Membrii Consiliului Executiv al PSD au început, miercuri, să voteze secret cu buletine pentru unul dintre cei doi candidaţi la preşedinţia PSD, Rovana Plumb şi Liviu Dragnea, în timp ce premierul Victor Ponta a plecat din sală, precizând că are o întâlnire, dar că se întoarce să voteze.

Victor Ponta a mai spus că indiferent cine va câştiga bătălia internă, fie că este Liviu Dragnea, fie că este Rovana Plumb, va lucra cu ei, tot aşa cum şi ei l-au susţinut până acum.

"Mă duc că am o  întâlnire şi vreau să spun un singur lucru că sunt convins că PSD e la fel de unit după întâlnirea asta şi am asigura că oricine va fi Rovana sau Liviu eu lucrez cu ei pentru că amândoi m-au ajutat foarte multt. Mă întorc să votez”, a spus Ponta, la ieşire.

Membrii PSD votează dintre cei doi candidaţi Rovana Plumb şi Liviu Dragnea. În timpul şedinţei unii participanţi au propus şi candidatura Ecaterniei Andronescu, însă aceasta a refuzat, au precizat surse din PSD.

UPDATE - Dragnea, întrebat dacă va fi votat de Ponta: Nu ştiu. Am o susţinere bună

Coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea, candidat la şefia interimară a partidului, a declarat, miercuri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că are o "susţinere bună" în interiorul formaţiunii, dar nu ştie dacă va primi şi votul premierului Victor Ponta.

 "Am o susţinere bună, cred eu", a declarat Liviu Dragnea, la finalul negocierilor care s-au ţinut în biroul lui Preşedintelui Camerei Deputaţilor, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD. Întrebat dacă va fi votat de Victor Ponta în şedinţa CEX, Dragnea a declarat, zâmbind, că nu ştie acest lucru.

Liviu Dragnea a mai declarat că speră ca social-democraţii să îi acorde votul de încredere pentru a repune partidul în funcţiune şi a pregăti atât toamna politică viitoare, cât şi Congresul PSD.

"Sper ca, astăzi, colegii să îmi acorde un vot de încredere pentru a repune în funcţiune partidul, într-o perioadă foarte scurtă, cu un plan de acţiuni concrete, să pregătim toamna politică viitoare şi Congresul”, a afirmat Liviu Dragnea.

Marţi, când şi-a anunţat oficial candidatura pentru şefia PSD, Dragnea declara că gestul său nu este îndreptat împotriva lui Ponta, care îi este "prieten" şi că mizează pe votul acestuia, aşa cum el, la rândul său, l-a votat de fiecare dată.

Ponta: Cât voi fi membru al PSD o să sprijin conducerea acestui partid

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în debutul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că atât timp cât va face politică o să fie doar în PSD şi că atât timp cât va fi membru al PSD o să sprijine conducerea partidului.

"Vreau să vă asigur că atâta timp cât o să fac politică o să fac doar în PSD şi că atâta timp cât voi fi membru al PSD o să sprijin conducerea acestui partid. Mă întreba lumea dacă sprijin pe Rovana, pe Liviu, dacă plec ... păi ei m-au sprijinit pe mine cât am fost preşedinte al PSD şi acelaşi lucru îl voi face şi eu faţă de toţi cei prezenţi aici în sală şi cei care veţi lua deciziile în continuare, politic", a afirmat Ponta.

Premierul a mai spus că îi roagă pe membrii CExN să-l sprijine în continuare, menţionând că de acum "99% din eforturile" sale vor fi spre guvernare.

"Însă, în final, dumneavoastră, politic, la anul, veţi avea bătăliile adevărate la locale şi la parlamentare şi veau să vă folosească şi să ne folosească rezultatele guvernării şi să zicem, încă o dată, că PSD a luat ţara din prăpastie şi o duce într-un loc bun. (...). Sunt absolut convins că împreună am făcut lucruri extraordinare şi tot împreună o să facem şi alte lucruri importante. Vreau să ducem la bun sfârşit o guvernare de care dumneavoastră, ca şi conducerea partidului, nu aveţi de ce să vă ruşinaţi, dimpotrivă", a mai spus Ponta.

"Vreau să că mulţumesc tuturor, să vă spun că cea mai mare oinoare pentru mine a fost să fiu preşedinte al PSD şi să vă zic că mai avem încă foarte multe lucruri de făcut împreună", a spus Ponta, aplaudat de cei prezenţi.

"Din experienţa domnului preşedinte Iliescu am învăţat că cel mai tare eşti iubit în ziua în care eşti ales şi în ziua în care pleci din funcţie. Între timp, în perioada dintre cele două momente nu e la fel de simplu", a mai spus el, râzând.

Ponta a precizat că, împreună cu secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, se va ocupa de partea procedurală a şedinţei, până la alegerea noii conduceri.

Rovana Plumb: Am convingerea că în urma Comitetului Executiv PSD va câştiga

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că are convingerea că, în urma Comitetului Executiv Naţional, a cărui şedinţă urmează să înceapă la Palatul Parlamentului, PSD va câştiga.

"Am convingerea că, în urma Comitetului Executiv, Partidul Social Democrat va câştiga", a declarat Plumb, înainte de a intra în sala de şedinţă.

Surse: Andronescu şi Zgonea ar putea candida pentru şefia interimară a PSD

Reprezentanţii mai multor organizaţii PSD au fost anunţaţi, cu câteva ore înaintea CEx, că Plumb şi Dragnea nu vor fi singurii candidaţi pentru şefia interimară a partidului, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice, potrivit cărora alţi candidaţi ar putea fi Ecaterina Andronescu şi Valeriu Zgonea.

Conform surselor citate, funcţia de preşedinte interimar al PSD va fi disputată între patru candidaţi, în cursul zilei de miercuri urmând să-şi anunţe candidatura şi vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici