Liviu Dragnea le dă libertate parlamentarilor PSD să decidă "fără linie de la partid" în dosarul lui Gabriel Oprea de ucidere din culpă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Ţebea, în judeţul Hunedoara, că nu a impus parlamentarilor partidului o linie cu privire la votul cererii DNA de urmărire penală a senatorului Gabriel Oprea, în dosarul privind moartea poliţistului Gigină.

837 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea le dă libertate parlamentarilor PSD să decidă "fără linie de la partid" în dosarul lui Gabriel Oprea de ucidere din culpă

Liviu Dragnea, despre votul PSD în cazul lui Gabriel Oprea: Să se uite cu atenţie şi să decidă fără linie de la partid (Imagine: Marius Dumbrava/ Arhiva Mediafax Foto)

Dragnea a spus că le-a cerut parlamentarilor PSD „să-şi formuleze punctul de vedere şi să voteze în consecinţă“, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Am vorbit cu colegii mei, cu liderul de grup de la Senat. Să se uite cu atenţie pe documentele care au venit de la instituţiile judiciare şi să verifice, ce vor înţelege de acolo să-şi formuleze punctul de vedere şi să voteze în consecinţă. Nu le-am dat nici aşa, nici aşa. Le-am spus în schimb să studieze cu foarte mare atenţie, pentru că au fost foarte multe competenţe, despre atribuţii şi le-am spus să se uite cu atenţie şi să decidă fără nicio linie de la partid“, a declarat Liviu Dragnea.

Cererea DNA de urmărire penală pentru ucidere din culpă pe numele senatorului independent Gabriel Oprea ajunge la Comisia juridică a Senatului luni, 12 septembrie, cele 18 volume urmând să fie deschise la ora 16.00. Senatorul are la dispoziţie o săptămână pentru a-şi studia dosarul, apoi Comisia juridică va întocmi un raport marţi, 13 septembrie, care va fi supus votului în plen luni, 19 septembrie.

Este vorba despre dosarul în care Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu, cauză deschisă după decesul poliţistului Bogdan Gigină, la data de 20 octombrie 2015, agentul fiind implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit leziuni care i-au cauzat moartea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici