Mădălin Voicu a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii

Fostul deputat PSD Mădălin Voicu a fost numit vineri de către premierul Sorin Grindeanu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

979 afișări
Imaginea articolului Mădălin Voicu a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii

Mădălin Voicu a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis în noiembrie 2016 să retrimită la DNA dosarul în care Mădălin Voicu şi Nicolae Păun au fost trimişi în judecată sub acuzaţia că ar fi fraudat fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, la începutul lunii iulie, pe parlamentarii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, alături de fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, aceştia fiind acuzaţi, împreună cu alte persoane, de mai multe infracţiuni de corupţie.

Potrivit sursei citate "în perioada 2011-2015, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa”, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 216.502 lei, deputatului Mădălin Voicu („plăţi drepturi de autor”) şi a asigurat un salariu în sumă totală de 194.241 lei soţiei acestuia, inculpata Olteanu Carmen (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor. Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, intervenţii concretizate în contextul validării proiectelor cu finanţare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor „Pro Europa” ".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici