Video Maior spune că rechemarea lui ar fi o GREŞEALĂ politică în ceea ce priveşte relaţia româno-americană. Despre conflictul în care este implicat: Ei sunt o coaliţie. Eu sunt singur

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, miercuri, după audierea în Comisia de politică externă din Senat, că rechemarea sa în ţară ar fi ”o greşeală politică în ceea ce priveşte relaţia româno-americană”.

916 afișări

”Dacă există un interes politic pentru rechemarea mea, acel interes trebuie să fie explicat. Eu nu mi-l explic. Din punct de vedere profesional nu am ce să-mi reproşez. Ar fi, după părerea mea, o greşeală politică în ceea ce priveşte relaţia româno-americană, dar asta e la latitudinea factorului politic. Eu sunt un singur om care încerc să-mi fac datoria, ei sunt o coaliţie. Sunt un ambasador, sunt singur”, a declarat George Maior după audierea în Comisia de politică externă din Senat.

El a mai spus că, din punct de vedere profesional, nu are ce să-şi reproşeze.

”Eu mi-am făcut datoria în interesul naţional românesc şi profesional în mod exemplar, consider eu, dar nu numai eu, ci şi foarte mulţi colegi din MAE. Parteneriatul româno-american e la cel mai nivel calitativ şi acest lucru se datorează şi prestaţiei ambasadei şi ambasadorului”, a adăugat Maior.

De asemenea, Maior a afirmat că reacţia sa la scrisoarea lui Rudoph Giuliani a fost corectă, acoperită de realitate şi oportună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici