Video Nicolăescu: PDL şi PNL vor avea poziţie comună privind declaraţia Parlamentului; Haşotti: Votăm pentru demisia lui Băsescu, dar cerem şi demisia lui Ponta - VIDEO

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu afirmă că grupurile parlamentare PDL şi PNL vor avea poziţie comună dacă se va decide o şedinţă a Parlamentarului pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu. În acelaşi timp, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, declară că senatorii PNL vor vota pentru demisia lui Băsescu, cerând însă şi demisia premierului Ponta.

525 afișări

Nicolăescu a fost întrebat care va fi poziţia PNL şi a PDL în cazul unei şedinţe a Parlamentului pe tema demisiei preşedintelui Traian Băsescu.

"Deocamdată nu există o convocare a Parlamentului, diseară o să fie o şedinţă reunită a Birourilor Permanente. Ca o precizare, să nu mai fie dubii, am decis la nivelul celor două grupuri parlamentare PNL şi PDL că poziţia politică va fi coordonată în Parlament. În consecinţă, după ce vom vedea ce vor hotărî Birourile Permanente diseară, vom vedea dacă va fi plen reunit, cu ce ordine de zi, după care liderii grupurilor parlamentare îşi vor coordona poziţia astfel încât să avem o poziţie comună şi unitară a PNL şi a PDL", a precizat Eugen Nicolăescu.

El a arătat că nu se poate antrepronunţa pe această temă.

Eugen Nicolăescu a făcut aceste precizări răspunzând la întrebări după ce a fost prezent la semnarea protocolului privind fuziunea dintre filialele Sector 1 ale PDL şi PNL şi coordonarea acţiunilor electorale în Sectorul 1.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat luni că grupul senatorilor liberali a decis că va vota în favoarea declaraţiei privind demisia preşedintelui Traian Băsescu, cerând însă şi includerea unei solicitări privind demisia din funcţia de premier şi a lui Victor Ponta.

El a menţionat că în cazul în care majoritatea parlamentară nu va accepta completarea propusă de PNL, parlamentarii liberali vor vota totuşi în favoarea declaraţiei.

Haşotti a mai precizat că în timpul şedinţei de grup a senatorilor PNL l-a sunat pe preşedintele interimar al partidului, Klaus Iohannis, care i-a spus că, din punctul său de vedere, parlamentarii trebuie să aibă poziţia pe care o consideră dânşii.

Liderul PNL a fost întrebat de ce liberalii şi democrat-liberalii au poziţii diferite în acest subiect. ”Suntem încă două partide diferite”, a replicat Haşotti.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc astăzi, începând cu ora 18.00. Proiectul de declaraţie a Parlamentului în care să fie cerută demisia şefului statului ar urma să fie adoptat într-o şedinţă de plen comun convocat miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici