Bode, absolvit de orice vină de către premierul Orban pentru accidentul de pe Dealul Negru. Ce spune despre schimbarea lui

  • Orban garantează pentru Bode, ministrul de la Transporturi
  • Orban crede în nevinovăţia lui Bode pentru accidentul produs de ofiţerul SPP care se afla la volan
  • „Atunci când eşti într-o maşină SPP comunici doar destinaţia şi ora la care trebuie să ajungi”
710 afișări
Imaginea articolului Bode, absolvit de orice vină de către premierul Orban pentru accidentul de pe Dealul Negru. Ce spune despre schimbarea lui

Orban îl absolvă pe Bode de orice vină în producerea accidentului: Nu a avut niciun fel de răspundere. Nu se pune problema înlocuirii

Lucian Bode nu are niciun fel de răspundere: nu a fost la volan, nu a impus ritmul de deplasare şi nu se pune problema schimbării din funcţie, spune premierul Ludovic Orban.

„Trebuie să cunoaşteţi legislaţia în domeniu, trebuie să cunoaşteţi activitatea dlui Bode, care rareori a apelat la transportul cu maşina SPP. El a utilizat maşina de la Ministerul Transporturilor. Atunci când eşti într-o maşină SPP comunici doar destinaţia şi ora la care trebuie să ajungi. Demnitarul nu are nicio putere de a dicta echipei SPP viteza şi conduita în trafic”, spune Ludovic Orbaqn

Premierul arată că Lucian Bode este un om extrem de serios, care nu a abuzat de funcţie.

„Din punctul meu de vedere nu cred că... eu cred că activitatea unui ministru trebuie evaluată după rezultate, iar rezultatele se văd, sunt vizibile. (...) Am avut o discuţie cu dl. Bode. Nu am discutat despre schimbare. Nu are niciun fel de răspundere: nu a fost la volan, nu a impus ritmul de deplasare, nu a avut practic niciun fel de răspundere directă în acest eveniment. Nu cred că pe un accident se poate lua o decizie pe mandatul de ministru”, adaugă premierul.

 

Primele precizări publice făcute de ministrul Bode

Ministrul Transportului, Lucian Bode, a declarat astăzi că a comunicat SPP că nu se grăbeşte, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea: „Regret nespus acest incident”.

Accidentul s-a produs duminică pe Dealul Negru, pe drumul care leagă Piteştiul de Râmnicu Vâlcea, un segment de drum foarte aglomerat, pentru care toţi miniştrii Transporturilor au fost luaţi la întrebări. 

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Accidentul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu se afla la volan în momentul accidentului din judeţul Argeş, afirmă premierul Ludovic Orban. El spune că Poliţia trebuie să verifice exact circumstanţele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici