Video Parlamentarii au făcut locuri pentru fumat: Deputaţii au fântână arteziană, senatorii au băncuţe - VIDEO

Din data de 17 martie, fumatul va fi interzis în Parlament, iar deputaţii şi senatorii au amenajat locuri speciale pentru fumat în afara clădirii, cele mai apropiate locuri de sălile de plen de la Cameră şi Senat aflându-se la nivelul P.

1392 afișări

Deputaţii au amenajat patru locuri speciale pentru fumat: la nivelul S1, la nivelul P şi terasele de la etajele 3, respectiv 8. Cel mai apropiat loc pentru deputaţii fumători este cel de la nivelul P. Locul special pentru fumat se află la o distanţă de aproximativ două minute de sala de plen a Camerei Deputaţilor. Mai mulţi deputaţi spuneau că se ajunge mai uşor la
spaţiul de fumat din Camera Deputaţilor pornind de la sala de plen a Senatului.

În locul special amenajat la Camera Deputaţilor, aleşii beneficiază de spaţiu verde şi, odată cu încălzirea vremii, va funcţiona şi o fântână arteziană, aflată în această curte interioară. Deocamdată, deputaţii nu au amenajat şi un spaţiu de băncuţe, aşa cum au făcut senatorii.

Totodată, senatorii au amenajat un loc special pentru fumat în afara clădirii, neajunsul fiind că toţi cei care ies temporar din clădire vor trebui să treacă de fiecare dată prin filtrul SPP.

Senatorii au amenajat un loc cu băncuţe, pe care pot sta cei care fumează. De asemenea, priveliştea este asigurată de Catedrala Mântuirii Neamului, care se construieşte în apropiere de Parlament.

Cei care vor încălca legea riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei. În clădirea Parlamentului, pompierii au început să ia primele măsuri şi s-au eliminat scrumiere, iar în fostele locuri pentru fumat s-au pus anunţuri cu fumatul interzis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici