Premierul Mihai Tudose, după cvadrilaterala România-Bulgaria-Grecia-Serbia: Balcanii, un zid de apărare a UE

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la Varna, după întâlnirea cu preşedintele Serbiei şi premierii Greciei şi Bulgariei, că regiunea Balcanilor reprezintă o zonă de intrare şi de ieşire din Uniunea Europeană, precum şi un zid de apărare al Uniunii Europene.

1438 afișări
Imaginea articolului Premierul Mihai Tudose, după cvadrilaterala România-Bulgaria-Grecia-Serbia: Balcanii, un zid de apărare a UE

Premierul Mihai Tudose, după cvadrilaterala România-Bulgaria-Grecia-Serbia: Balcanii, un zid de apărare a UE

Premierul român s-a întâlnit la Varna cu omologii său din Bulgaria şi Grecia, Boiko Borisov, respectiv Alexis Tsipras, şi cu preşedintele sârb, Aleksandr Vucic, cu care a discutat despre consiolidarea independenţei energetice a celor patru state şi despre coordonarea proiectelor de infrastructură.

”Suntem patru ţări care formăm Balcanii de Est care pot să fie, deopotrivă, o poartă de intrare în Uniunea Europeană, una de ieşire din UE sau un zid de apărare al Uniunii Europene. Avem acelaşi interes strategic şi economic ca Serbia să devină ţară a Uniunii, avem acelaşi interes ca ţările noastre să aibă independenţă energetică”, a spus Mihai Tudose în cadrul conferinţei de presă susţinute alături de ceilalţi trei şefi de guverne şi de stat.

Tudose a subliniat că independenţa energetică a regiunii depinde de interconectarea reţelelor de gaze din Serbia şi Bulgaria şi de interconectarea celor de energie electrică dintre România şi Serbia.

”Este important să acţionăm ca un singur partener în ceea ce priveşte relaţiile energetice cu restul Uniunii Europene şi să evităm dependenţa de un singur furnizor”, a subliniat premierul român.

Acesta a mai spus că, dincolo de coordonarea în domeniul proiectelor de infrastructură convenite la nivel european, este importantă şi coordonarea proiectelor naţionale ale celor patru ţări pentru a impulsiona economia din zonele comune de graniţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici