Video Premierul, întâlnire cu Hans Klemm, ambasadorul SUA în România. AmCham, organizaţia investitorilor americani, a criticat anterior programul economic al noului Executiv

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit luni cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, aceasta fiind prima întâlnire oficială între noul premier şi şeful misiunii diplomatice americane în România.

740 afișări

Klemm este însoţit de adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson.

Săptămâna trecută, AmCham România, o organizaţie care reprezintă peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii totale de peste 20 miliarde dolari şi 250.000 de locuri de muncă a criticat programul economic al noului Executiv, afirmând că schimbările de politică fiscală anunţate în acesta produc turbulenţe în mediul economic şi afectează grav stabilitatea şi încrederea în economia românescă, care plăteşte deja preţul instabilităţii în plan politic.

"Atât eventuala adoptare rapidă, fără consultări şi evaluări de impact, cât şi potenţialul impact economic al măsurilor propuse, generează dezechilibre macroeconomice greu de recuperat şi izolează România din punct de vedere investiţional", a constatat organizaţia.

De asemenea, organizaţia consideră inoportună înlocuirea impozitului pe profit cu impozitul pe cifra de afaceri începand cu 01 ianuarie 2018, măsură care ar face România singura ţară membră a Uniunii Europeane care ar aplica acest tip de impozitare pentru toate categoriile de contribuabili.

"Un asemenea mecanism se aplică în general ca o procedură de simplificare fiscală pentru microintreprinderi şi IMM-uri. Mai mult, măsura propusă contravine noi directive europene în dezbatere publică, Common Consolidated Corporate Tax Base – CCCTB, plasând astfel România în afara tendinţelor nucleului dur al UE", spunea AmCham.

Sursa foto: gov.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici