Preşedinţie: Consultările de la prânz anulate, vor fi noi invitaţii pentru desemnarea premierului

Consultările politice ale şefului statului pe cele două teme anunţate pentru luni au fost anulate, urmând să fie transmisă o nouă invitaţie, pe tema desemnării noului premier, cel mai probabil tot pentru luni, a precizat Administraţia prezidenţială.

1151 afișări
Imaginea articolului Preşedinţie: Consultările de la prânz anulate, vor fi noi invitaţii pentru desemnarea premierului

Preşedinţie: Consultările de la prânz anulate, vor fi noi invitaţii pentru desemnarea premierului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Consultările politice pe cele două teme anunţate pentru luni au fost anulate. Urmează să fie transmisă o nouă invitaţie la consultări pe tema desemnării noului premier", a anunţat Biroul de presă al Administraţiei prezidenţiale.

Conform sursei citate, având în vedere voul context, se impune o nouă procedură, potrivit articolului 103 din Constituţie, iar invitaţia va fi adresată cel mai probabil tot pentru luni.

Potrivit articolului 103 din Constituţie, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, mai prevede acelaşi articol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici