Video Prima şedinţă CSAT din mandatul lui Klaus Iohannis: S-a aprobat intrarea şi staţionarea pe teritoriul României a unor forţe ale armatei portugheze - VIDEO

CSAT a aprobat, marţi, propunerile premierului Ponta, referitoare la intrarea şi staţionarea pe teritoriul României, în mai-iunie 2015, a unor forţe şi mijloace ale armatei portugheze, cuprinzând patru aeronave F16 Falcon şi aproximativ 150 militari şi civili, din misiunile de Poliţie Aeriană NATO.

2369 afișări

Potrivit comunicatului de presă remis la finalul şedinţei CSAT, membrii Consiliului au analizat şi aprobat raportul privind activitatea Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO, în anul 2014, instituţie al cărei obiectiv general a constat în dezvoltarea capacităţii de răspuns la incidente de securitate cibernetică şi a relaţiilor de cooperare cu entităţi naţionale sau internaţionale, cu atribuţii şi responsabilităţi în domeniul securităţii cibernetice.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat propunerile prim-ministrului referitoare la intrarea şi staţionarea pe teritoriul României, în perioada mai-iunie 2015, a unor forţe şi mijloace ale armatei portugheze, având în compunere patru aeronave F16 Falcon şi personalul aferent (aproximativ 150 militari şi civili) în scopul pregătirii şi desfăşurării misiunilor de Poliţie Aeriană NATO.

Potivit sursei citate, preşedintele României urmează să informeze Parlamentul cu privire la decizia luată, în condiţiile legii.

În cadrul şedinţei, s-a aprobat, de asemenea, Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată în anul 2014 şi s-a decis trimiterea acestuia, spre examinare, către Parlamentul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici