Video Raluca Turcan: Cum ar putea Guvernul lui Dragnea să renunţe la o lege care îl ajută? PNL va susţine moţiunea

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri la interviurile Gândul că PNL va susţine fără ezitare o moţiune de cenzură dacă Guvernul nu va retrage ordonanţele privind justiţia.

703 afișări

''Ordonanţele acestea nu sunt ale domnului Iordache, pe persoană fizică. Sunt ale Guvernului. Cum ar putea Guvernul domnului Dragnea să renunţe la o lege care îl ajută pe domnul Dragnea personal? Căderea Guvernului în Parlament, acesta este scopul moţiunii, este halucinant că o instituţie dintr-o ţară democratică poate să facă aşa ceva. (...) Dacă aceste ordonanţe nu vor fi retrase, PNL va avea forţa şi decizia de a merge în Parlament cu această moţiune de cenzură tocmai pentru a încerca să determinăm Guvernul să revină asupra unei măsuri greşite'', a spus Raluca Turcan.

''Eu nu cred că vor renunţa, pentru că e o chestiune care ţine de viitorul lor politic. Oameni cu vulnerabilităţi, cu schelete în dulap, vor face totul pentru a-şi apăra pielea. Pentru mulţi dintre ei este o chestiune de viaţă şi de moarte'', a adăugat ea.

Turcan a subliniat că aceste ordonanţe au fost date cu pretextul condiţiilor de detenţie din penitenciare, teză falsă.

''Dacă s-ar construi cinci penitenciare, condiţiile ar fi mult îmbunătăţite. (...) Preocuparea lor este pentru oameni care, condamnaţi fiind, se pare că au furat mult din banul public. Graţierea colectivă este pentru câţiva privilegiaţi, iar cei care în momentul de faţă nu beneficiază de condiţii sănătoase, ar putea fi foarte uşor ajutaţi prin amenajarea unor facilităţi de detenţie. Uitaţi-vă pe bugetul pe 2017, nu există nici cea mai mică intenţie de îmbunătăţire a condiţiilor de detenţie'', a explicat ea.

Liderul PNL a criticat declaraţiile lui Liviu Dragnea cum că ar susţine lupta împotriva corupţiei.

''Dacă cei de la PSD ar susţine integritatea în funcţie publică, o persoană condamnată nu ar trebui să deţină o funcţie publică. (...) Moral, dacă eşti condamnat definitiv, chiar eşti de neînlocuit? Nu se pot găsi alţi oameni care să vină în locul tău?", s-a întrebat retoric Turcan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici